TODORIĆ SE POVESELIO PRIJE VREMENA? On uvjeren u povratak Agrokora no Tužiteljstvo tako uopće ne misli!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je kako smatra da je financijsko-knjigovodstveno vještačenje u slučaju Agrokor, na kojem se temelji optužnica, zakonito te da je svoj stav detaljno argumentiralo na nejavnim sjednicama optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

Tužiteljstvo je svoj stav priopćilo dva dana nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo rješenje kojim su odbijeni prijedlozi obrane za izdvajanje vještačenja poljske podružnice tvrtke KPMG, za koje je država platila 8.6 milijuna kuna. Podsjeća i kako zagrebački ŽDO, kao stranka u postupku, ne može komentirati odluku Visokog kaznenog suda.

Podsjetimo bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izjavio je nakon što je Visoki kazneni sud naložio novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja u slučaju Agrokor, izjavio kako je siguran da će mu u konačnici vratiti tu tvrtku.


“I sad je taj KPMG došao, taj Goran Horvat, Ante Ramljak, Dalić i kompanija i očito su kreirali način kako taj posao cijeli odraditi. Prvo je trebalo napraviti dokumentaciju i naći krivičnu prijavu s kojom bi se počeo proces protiv mene. I pazite sad, ne taj KPMG, nego oni angažiraju gospođu Matovinu iz Jastrebarskog, jednu revizorsku kuću, da ona napravi dokumentaciju na bazi koje je podignuta optužnica protiv mene. Ona je i prije radila u KPMG-u, s Ismetom Kamalom, danas radi kod gospođe Dalić u Podravci.

S druge strane, kad su dobili to, KPMG je pripremio određenu dokumentaciju i njezinu dokumentaciju, no kako su radili za Agrokor iz osobnog interesa, 20 milijuna eura su u dvije godine dobili od Agrokora, nevjerojatno. Razmišljali su tko sada njihovu dokumentaciju vještači i onda su opet našli svojeg kolegu Ismeta Kamala u Poljskoj i onda tobože njemu dale da on vještači. Vještačio je dokumentaciju koju je radio KPMG i opet ta njegova kolegica iz Jastrebarskog. Imate grupu koja se organizirala da radi čisti kriminal”, istaknuo je bivši vlasnik Agrokora.“Onog trenutka kad se u Hrvatskoj uspostavi vladavina prava, povući ću tužbu”, zaključio je Todorić dodajući da nikada neće od hrvatske države uzeti ni jednog eura, a ako i “dobije novce sve će uložiti u Hrvatsku”.

“Siguran sam da će mi vratiti Agrokor, do nule će mi vratiti”, kazao je Todorić.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI