UHIĆEN RUMUNJ KOJI JE POKUŠAO PREGAZITI POLICAJCE: Htio je pobjeći u Mađarsku

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Koprivnička policija uhitila je Rumunja (44) koji je dva dana bio u bijegu nakon što je uhvaćen u provali trgovine u varaždinskom šoping centru.

Muškarac je pokušao prijeći granični prijelaz Gola, a zatečen je na izlaznoj kontroli prema Mađarskoj na koju je prišao pješke.

“Isti je uhićen te policijski službenici Policijske uprave varaždinske provode kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se predati pritvorskom nadzorniku”, priopćili su iz policije.


Jutros uhićeni je zajedno s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat, provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su okrali veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme. Zaštitari su odmah dojavili pokušaj pljačke, a policija je žurno uključila sve raspoložive ophodnje.
Nakon što su policajci na sporednom putu uz jugozapadnu varaždinsku obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila kako bi ih legitimirali, vozač je krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.

“U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva kotača na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva kotača, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i udaljili se u obližnja polja kukuruza”, javili su iz policije.“U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije. Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do današnjeg dana, kad je i uhićen”, priopćili su iz policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI