VUČEMILOVIĆ SE ŽESTOKO OBRUŠILA NA MILANOVIĆA: ‘Vidoviti’ Zoran zadnji je koji će kadrovirati u Domovinskom pokretu’! Ima poruku i za Marija Radića

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Odlazak Miroslava Škore s funkcije predsjednika DP njegove je kolege ostavila u čudu i nevjerici, a ništa drugačije nije ni kod drugih aktera političke scene. Škoro je ostavkom dobrano uzdrmao političku scemu i učinio da ovo ljeto ipak ne bude toliko dosadno.

I Škorina sestra Vesna Vučemilović ostala je iznenađena činjenicom da je njen brat odlučio dati ostavku, a za njegov odlazak neizavno je prozvala Marija Radića.

O svemu je još jednom progovorila za RTL Danas.


“Razgovarali smo. Odluka me iznenadila kao i cijelu javnost, sve naše članove, simpatizere i volontere koji zovu od jučer i pitaju što se događa, što je razlog. Razlog je poznat samo njemu. Koliko znam, njegovo zdravstveno stanje nije ništa lošije nego je bilo prije. Čini mi se da je to pomalo emotivna i ishitrena odluka kojoj su kumovale ove tri kampanje u kojima se on istrošio i bio na jednoj meti, malo i na vjetrometini. I on i njegova obitelj. Očigledno je to ostavilo i malo više traga nego smo svi mi primjećivali i očekivali”, kazala je Vučemilović na pitanje jeli razgovarala s bratom i da li ju je iznenadio njegov odlazak.

“Nije mi rekao više od onog što je objasnio kao razlog odlaska. Sada se to sve malo sleglo. Tako je kako je. Mislim da je sada na gospodinu Radiću, kao zamjeniku, da sazove Predsjedništvo i da se provede procedura koja je propisana našim statutom. Sukladno svim propisima i ustrojstvu koji ima Domovinski pokret kao stranke” kazala je Vučemilović.Kazala je da se radi o ishitrenoj odluci njenog brata. Kako onda tumači da ju je za tu istu ishitrenost prozvao gospodin Radić?

“Ne znam što sam ja to ishitreno učinila ili rekla ovih dana. Mene je ova odluka zatekla. Po prirodi nisam ishitrena osoba, kao ni pretjerano emotivna. Vrlo racionalno sugeriram što treba napraviti. I zahtijevam, kao član Predsjedništva, kao saborska zastupnica Domovinskog pokreta i jedan od osnivača Domovinskog pokreta da se u što skorijem roku sazove Predsjedništvo stranke, a potom i Domovinski odbor”.

Iznenađuje li vas što gospodin Radić ne želi podnijeti ostavku na mjesto političkog tajnika?

“Ne vidim razlog zašto to ne bi učinio budući da je glavni tajnik Dario Žepina podnio ostavku. To su funkcije koje se ne biraju nego predsjednik stranke imenuje glavnog tajnika i političkog tajnika. Logično je da oni njegovom ostavkom ponude i svoje ostavke jer to nisu izabrane nego imenovane funkcije. Vjerujem da će gospodin Radić, kao moralna osoba, to i učiniti.

Ne vidim razloga zašto to ne bi učinio. On i dalje ostaje potpredsjednik stranke, samo neće biti politički tajnik”, govori Vulemilović.

O svojim ambicijama i mogućem preuzimanju stranke kaže da je o nečemu takvom prerano govoriti.

“Najprije trebamo imati sjednicu Predsjedništva, razmotriti novonastalu situaciju, sjednicu Domovinskog odbora i Sabor stranke, a onda ćemo vidjeti tko će biti kandidati za novog predsjednika stranke. A možda nam se predsjednik i predomisli, nikada nije kasno da se predomisli”.

Mislite da je to realna opcija nakon, kako je sam naveo, neopozive ostavke vaš brat promijeni mišljenje?

“Ne znam, teško je govoriti o tome. Ako je on tako odlučio, naravno da se svi mi moramo pomiriti s njegovom ostavkom. Ali ako će Sabor stranke biti za koji mjesec ne vidim razlog zašto ne bi vodio stranku ovih par mjeseci.

Mislite li da je ostavka ili iznuđena ili da je bio prisiljen ili ucijenjen Škoro napraviti taj potez?, glasilo je sljedeće pitanje.

“I ovo pitanje potvrđuje ono što sam rekla. Kada se dvoje ili troje ljudi sastane pa onda imaju nekakav sastanak, onda se špekulira. Vidim i danas da mnogi analitičari koji nisu ni članovi stranke niti znaju što se u stranci događa, spekuliraju i s istragama i s ucjenama i s ovim i s onim..kazuje Vučemilović.

“On je zadržao saborski mandat jer ima obvezu prema ljudima koji su glasali za njega. Nemojmo zaboraviti na prošlim lokalnim izborima je u gradu Zagrebu dobio više od 100 tisuća glasova. Mi imamo svi obvezu najprije prema našim biračima, a potom prema našim članovima, simpatizerima, volonterima i svim ljudima koji žive za taj Domovinski pokret. Domovinski pokret nije ničija imovina. Nije imovina ni Miroslava Škore, ni Marija Radića, ni Vesne Vučemilović ni Ćipe Mlinarića ni Stjepe Bartulice”, tako je Vučemilović objasnila činjenicu da je Miroslav Škoro zadržao saborski mandat.

Upravo je spomenutog Mlinarića, spomenuo i predsjednik Milanović koji je javno zazivao ostavku ili odlazak Škore s čelnog mjesta Domovinskog pokreta i upravo je njega naveo kao osobu koja bi ga mogla naslijediti.

“Mislim da je predsjednik Milanović zadnja osoba koja će kadrovirati u Domovinskom pokretu, dokle god sam ja član Predsjedništva i jedan od osnivača stranke”.

“Predsjednik Milanović je uistinu jedna onako osebujna ličnost, a sada ga možemo zvati i vidoviti Zoran”, odgovorila na opasku da se Milanović pokazao kao vidovnjak kad je jedini predvidio ovakav potez.

Na kraju je komentirala kakva je budućnost Domovinskog pokreta bez Miroslava Škore.

“Domovinski pokret nije stranka koja počiva na jednom čovjeku i naravno da ima budućnosti. On je čovjek koji je jako puno dao za Domovinski pokret, založio se maksimalno, i sebe i svoju obitelj. Uložio je puno sredstava, kako financijskih, tako i svog vremena i truda i to treba respektirati”, zaklljučila je Vučemilović.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI