VUČIĆ I DALJE PRKOSI I PORUČUJE EUROPI: I dalje ću negirati neovisnost Kosova, u slavu Srbiji i ne mogu mi ništa!

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Europska komisija prijek nekoliko dana je u svom izvješću dala ozbiljne packe i upozorenja Srbiji u kojoj se navodi da Beograd nazaduje u pogledu reformi potrebnih za pristupanje  Europskoj Uniji, oporba s druge strane traži da nacionalni TV-servis objavi rezoluciju i izvješća u cijelosti.

Sve to nije najbolje sjelo srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću koji je danas dok je govorio o procesu cjepljenja i o dijelu rezolucije o zdravstvenom sustavu rekao kako Srbija ima opreme, lijekova i cijepiva upravo zato što se “nije oslanjala na EU”.

Nadodao je da su se u EP-u „izgubili u vremenu i prostoru“, te da Srbija 2021. nema nedostatak medicinske opreme.

Podsjetio je i prisnažio da je Srbija pojedinim državama slala donacije medicinske opreme, te da u svom skaldištu trenutno ima 500 respiratora.

Osvrnuo se i na KosovoNeizostavno se morao usvrnuti i na Kosovo i o onom što o tome kaže Europska komisija. A Unija je iznijela primjedbe i zabrinutost zbog kampanje dezinformacija da bi se delegitimirala državnost Kosova. Vučić je pak kazao kako je “ponosan” što to radi, u čemu će i dalje ustrajavati.

“Ponosan sam što delegitimiram neovisnost Kosova i to ću nastaviti raditi u inat EU, a u slavu Srbije i ništa mi ne mogu“, poručio je Vučić.

Komentirajući izjavu eurozastupnice Tanje Fajon kako “Srbija ima još mnogo posla na svom putu” ka Uniji, naročito u borbi protiv korupcije, u području pravosuđa i osiguravanju poštovanja slobode izražavanja, rekao je kako se Srbija bori protiv organiziranog kriminala, ali i otimanja imovine Židovima, aludirajući da je sjedište njezine stranke u Ljubljani u vili židovske obitelji Moskovič.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI