ZBOG ŠKORINA ODLASKA GRMI NA SVE STRANE, PLJUŠTE REAKCIJE POLITIČARA: ‘Ne, niste se zabunili, nije ’91. godina, a Škoro opet odlazi!’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Miroslav Škoro danas je podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta.

Rekao je kako je ova odluka posljedica “slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine u jednoj čudnoj kombinaciji politike i medija provukao i moju obitelj i mene kroz odvratno blato”.

Njegova kolegica iz Sabora, Sandra Benčić iz stranke Možemo!, kaže kako se još ne zna koji su razlozi za Škorinu ostavku i da ne bi bilo dobro spekulirati.


“To je iznenađujuće, a vidimo da ni članovi Domovinskog pokreta nisu znali da će Škoro odstupiti. Samo jednom smo imali takvu naglu situaciju, a to je bilo kada je Sanader dao ostavku. To ne znači da su razlozi isti, pa nećemo špekulirati”, rekla je Benčić za Jutarnji list.

Čelnik SDP-a, Peđa Grbin, poučen vjerojatno vlastitim iskustvom, rekao je da ne komentira unutarstranačka previranja u drugim strankama. 

Na iznenadnu ostavku Miroslava Škore reagirali su i u Mostu.

“Škoro je ovim potezom iznenadio ne samo javnost nego i vlastitu stranku. Mi ne znamo razloge njegova povlačenja kao ni što se događa u Domovinskom pokretu, a time se sigurno ne mislimo baviti”, poručuju u Mostu za Jutarnji.

Bivša HDZ-ova premijerka, Jadranka Kosor, na Twitteru je kratko komentirala odlazak Škore s čela DP-a.

“To je iznenađujuće, a vidimo da ni članovi Domovinskog pokreta nisu znali da će Škoro odstupiti. Samo jednom smo imali takvu naglu situaciju, a to je bilo kada je Sanader dao ostavku. To ne znači da su razlozi isti, pa nećemo špekulirati”, rekla je Benčić za Jutarnji list.

Čelnik SDP-a, Peđa Grbin, poučen vjerojatno vlastitim iskustvom, rekao je da ne komentira unutarstranačka previranja u drugim strankama.

Na iznenadnu ostavku Miroslava Škore reagirali su i u Mostu.

“Škoro je ovim potezom iznenadio ne samo javnost nego i vlastitu stranku. Mi ne znamo razloge njegova povlačenja kao ni što se događa u Domovinskom pokretu, a time se sigurno ne mislimo baviti”, poručuju u Mostu za Jutarnji.

Bivša HDZ-ova premijerka, Jadranka Kosor, na Twitteru je kratko komentirala odlazak Škore s čela DP-a.

Uvjerljivo najoštrija bila je njegova bivša suparnica na mjestu za gradonačelnika Zagreba na nedavnim izborima, Vesna Škare Ožbolt, koja je mišljenja da je Škoro prevario birače.

“Ne, niste se zabunili, nije ’91. godina. 2021. je godina, a Škoro opet odlazi. A predizborna obećanja?

Škoro je u svim svojim kampanjama manipulirao emocijama, odnosno emotivnom ranjivošću naših branitelja, kiteći se lažnim domoljubljem i patriotizmom. Nisko se Škoro koristio teškim uspomenama na Domovinski rat svih nas, ali posebice hrvatskih branitelja, kojima su te uspomene emotivna okosnica. A sve je to činio da bi od sebe napravio političara.

Sad dolazimo u situaciju- što nakon što date glas Miroslavu Škori? Ništa. Sva obećanja i silno domoljublje zaboravite, trobojnica više nije važna, a Domovinski je rat samo vaša vlastita uspomena. Njegova nije, jer je otišao, kao što odlazi i sad.

Zašto ovo sve govorim? Jer smatram da Miroslav Škoro duguje ispriku svim Zagrepčanima, i svim hrvatskim građanima, a povrh toga, svim hrvatskim braniteljima, čije je povjerenje izigrao, kojima je svoje lažno obećanje dao, i koje ponovno napušta”, napisala je Škare Ožbolt na Facebooku gdje je podijelila njegovu pjesmu “Zašto lažu nam u lice”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI