ZEKANOVIĆ OPLEO PO JANDROKOVIĆU NAKON IZBACIVANJA: Upravlja Saborom kakve je volje, a danas je kiša pa očito nije dobre volje!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U velikoj policijskoj akciji jutros je otkrivena još jedna afera, u koju su upleteni šef Janafa  Dragan Kovačević, ali i dva saborska zastupnika. Neslužbeno se doznalo da se radi o HDZ-ovom Draženu Barišiću i SDP-ovom Vinku Grgiću, za koje je u Sabor već stigao zahtjev za skidanje saborskog imuniteta.

Upravo je to pitanje na sjednici Sabora Gordanu Jandrokoviću želio postaviti Suverenist Hrvoje Zekanović, no umjesto odgovora, Zekanović je izbačen iz sabornice.

Nakon tog nemilog događaja, nazvali smo Hrvoja Zekanovića, koji nam je objasnio kako je uopće došlo do ovog incidenta.

“Predsjednik Sabora, koji upravlja Saborom kakve je volje, ovisno kakvo je vrijeme, a danas je kiša pa očito nije dobre volje, nije postupio po poslovniku. Dakle, ja sam bio u sabornici nakon što sam tražio stanku, a on umjesto da mi odobri stanku da čuje o čemu trebam govoriti, naslučujući o čemu ću ja govoriti, na bezobrazan način meni onemogućio da tražim stanku i da dobijem stanku. Onda mi je van poslovničke procedure, preskačući poslovničke korake, dao opomenu te isključenje sa sjednice. To je krajnje bezobrazno ponašanje od njega, ali ja sam navikao na takvo ponašanje gospodina Jandrokovića u skladu s vremenom”, govori nam Zekanović.

Zekanović nam je potvrdio da je na svoje oči vidio dokument.“Nije poanta je li on mene udaljio sa sjednice ili nije, nego je poanta da se radi o jednoj ključnoj stvari za Hrvatsku, gdje će za dvoje zastupnika danas biti održana sjednica za skidanje imuniteta. Znači kolegi Barišiću i kolegi Grgiću, a ja sam svojim očima vidio te dokumente jer sam član Mandatno-imunitetnog povjerenstva”, rekao nam je Zekanović u razgovoru.

Za policijsku akciju kaže kako ga nije začudila, jer su u afere koje se događaju u Hrvatskoj uvijek uključene iste strukture.

“Skromno sam vidio o čemu se točno radi, no vidio sam da je u pitanju opsežna policijska akcija koja ima veze s Janafom. Moj komentar je da se uvijek iz iste strukture, uz iste ljude vežu iste afere, odnosno da je ovdje ništa novo za vladajuće. Ako otvorite bilo koji portal ili novine, vidjet ćete iz dana u dan da izlaze nove afere. Ali eto, narod to ignorira, Plenković to ignorira, pravi se da to nije njegov posao i HDZ jedri dalje”, zaključuje Plenković.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI