AWT International o predstečajnoj nagodbi: Radimo punim kapacitetom

Tomislav Miletic/PIXSELL

Početkom travnja AWT je, kao i niz Agrokorovih dobavljača, završio u blokadi koja je u njihovom slučaju trajala oko dva tjedna.

Jedan od većih Agrokorovih dobavljača AWT International, prije dva je dana zatražio predstečajnu nagodbu.

WT International na hrvatskom tržištu distribuira brojne poznate robne marke kao što su Barilla, BIC, Henkel, Fructal i druge. Imaju oko 480 zaposlenih i godišnje prihode od preko 800 milijuna kuna.

Početkom travnja AWT je, kao i niz Agrokorovih dobavljača, završio u blokadi koja je u njihovom slučaju trajala oko dva tjedna. Očito se nakon toga nisu uspjeli stabilizirati te je 14. lipnja Trgovački sud u Zagrebu donio rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe,piše N1. 

Početkom lipnja prijedlog o otvaranju predstečaja podnijelo je i Zvečevo.

O svemu se oglasio i AWT International“Trgovački sud u Zagrebu je 14. lipnja 2017. godine prihvatio prijedlog trgovačkog društva AWT International d.o.o. (AWT) za pokretanjem predstečajnog postupka.

Razlog zbog kojeg je Uprava tvrtke odlučila pokrenuti ovaj postupak je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma d.d. kao glavnog dužnika.  S obzirom na to da Zakon o izvanrednoj upravi nad društvom Agrokor d.d. i povezanim društvima predviđa namiru vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja AWT-u neispunjivu obvezu.

Ovaj postupak omogućava AWT-u redovno funkcioniranje i uređenje odnosa sa vjerovnicima te zaštitu poslovnih partnera, kupaca, dobavljača i zaposlenih.

AWT radi punim kapacitetom i nastavlja sa poslovanjem sa kupcima i dobavljačima kao i prije novonastale situacije.  “

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI