HRVATSKI SUVERENISTI ISPRED HBN-a PORUČILI: Skupljanje potpisa za referendum protiv eura počinje 24. listopada

Foto: Dnevno.hr

Na konferenciji za novinare održanoj ispred Hrvatske narodne banke Hrvatski su suverenisti objavili da 24. listopada započinju s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o ulasku u eurozonu, piše Dnevno.hr.

Marijan Pavliček, saborski zastupnik suverenista je istaknuo da su uvjereni da o ovoj temi može odlučivati isključivo hrvatski narod na referendumu:

“Ne možemo se složiti sa tezom vladajućih da su hrvatski građani o tome odlučili kada smo ušli u Europsku uniju jer nitko od naših građana nije znao koji su sve uvjeti ulaska u EU niti se na tadašnjem referendumu građane pitalo u ulasku u eurozonu”, rekao je Pavliček.


“Suverenistima su se u borbi za hrvatsku kunu priključili Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku, Generacija obnove i istaknuti pojedinci”, rekao je Pavliček.

Saborski zastupnik Marko Milanović Litre, koji je ujedno i predsjednik organizacijskog odbora Referendumske inicijative rekao je da će referendumsko pitanje glasiti: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: “Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu”.Suverenisti su rekli kako će se potpisi skupljati na 250 lokacija i kako su sigurni da će prikupiti 380 tisuća potpisa koliko im je potrebno za raspisivanje referenduma.

Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove je istaknuo kako već imaju četveroznamenkasti broj prijavljenih volontera.

“Prema podacima s terena vidimo kako postoji veliki entuzijazam po pitanju referenduma o euru zbog čega mislimo da je legitimno hrvatskom narodu postaviti pitanje je li za uvođenje eura”, rekao je Čirko.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI