I nitko se ne žali? Cijena plinske boce s 80 kuna skočila na 105 kuna!

Ivo Cagalj/PIXSELL

"Navedeni rast cijena prouzročen je snažnom potražnjom za plinom na svjetskim tržištima, osobito u Aziji, te dugom i hladnom zimom na europskom i azijskom kontinentu", kažu iz Ine

Boca plina od 12 kilograma sada košta 105,99 kuna, što je velika razlika u odnosu na cijenu od šest mjeseci prije, kada je boca koštala osamdesetak kuna. Ovo je svakako iznenađenje za sve, ali iz Udruge Potrošač kažu da zbog toga nisu primili nijednu pritužbu, piše Večernji list.

“Kad bilo što poskupi, odmah se ljudi jave s pitanjima. Budući da je toliko velika razlika u cijeni, čudi me da se još nitko nije javio”, kaže Igor Vujović, predsjednik Udruge Potrošač, dodajući da nije bilo ni najave poskupljenja. Iz Ine kažu da je viša cijena plinske boce rezultat nabavne cijene propan-butan smjese na mediteranskom tržištu, koja je od rujna prošle godine do danas porasla čak 45 posto.

“Navedeni rast cijena prouzročen je snažnom potražnjom za plinom na svjetskim tržištima, osobito u Aziji, te dugom i hladnom zimom na europskom i azijskom kontinentu”, kažu iz Ine. Plinske su boce poskupjele i na Croduxovim, Petrolovim, ali i privatnim benzinskim postajama. S obzirom na to da se boca plina u kućanstvu mijenja prosječno svaka dva mjeseca, na godišnjoj razini to znači i 120 kuna veće troškove.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI