NOVA POBUNA PROTIV MJERA: Već sedam mjeseci diskriminira se iznajmljivače aparata za dječju zabavu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Iz Udruge Glas poduzetnika poslali su priopćenje o problemu još jedne gospodarske grane koja je na izdisaju zbog epidemioloških mjera.

“Mjera zabrane rada koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite utječe na poslovanje iznajmljivača koje je onemogućeno već više od sedam mjeseci te dovodi u pitanje njihov opstanak na ugovorenim lokacijama trgovačkih centara”, smatraju iz UGP-a.

Dodaju kako Nacionalni stožer civilne zaštite mjesecima diskriminira jednu grupu poduzetnika.


“Nacionalni stožer civilne zaštite već sedam mjeseci diskriminira iznajmljivače aparata za dječju zabavu. Naime, uvršteni su u zabranu rada koja se odnosi na trgovačke centre. Zbog očitog nepoznavanja korištenja takvih aparata Stožer produljuje zabranu rada, kako se produžuju i mjere za trgovačke centre”, upozorili su iz UGP-a.

Kako su objasnili, većina aparata za dječju zabavu nalazi se na hodnicima trgovačkih centara, a korištenje navedenih aparata traje maksimalno 2 minute. Aparati nikoga ne ugrožavaju jer su odvojeni i redovito se dezinficiraju. Kod aparata se nalazi jedino dijete koje ga koristi i roditelj kraj njega.“Iznajmljivači uredno plaćaju zakup prostora za navedene aparate koje im država sufinancira, ali kako ne rade već više od 7 mjeseci trgovački centri im žele otkazati ugovore i na ista mjesta postaviti kioske na koje se zabrana ne odnosi. Budući da je u međuvremenu dozvoljeno da rade terase na hodnicima tih istih centara s ugostiteljskim sadržajem smatramo da se iznajmljivače aparata za dječju zabavu nepotrebno diskriminira”, tvrde.

“Udruga Glas poduzetnika uputila je Nacionalnom stožeru civilne zaštite dopis kojim se traži da se pitanje iznajmljivača aparata za dječju zabavu što prije riješi, kako bi poduzetnici mogli nastaviti s poslovanjem koje im je već duže vrijeme uskraćeno zbog epidemioloških mjera”, priopćili su iz Udruge.

Zbog epidemioloških mjera su brojni poduzetnici na koljenima, a Udruga Glas poduzetnika udruženje je brojnih poduzetnika koji se zalažu za više slobode poduzetništvu, manje namete, ali i za pomoć poduzetnicima i radnicima čiji je posao ugrožen za vrijeme pandemije koronavirusa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI