OSJEČKI TAJKUN KOJEG SLAVONCI OBOŽAVAJU! Bogataše poziva da novac daju u humanitarne svrhe, on sam ima milijune

Foto: 7dnevno

Iz tjedna u tjedan donosimo priče o bogatim i moćnim ljudima iz cijele regije.

Poznati su i kao tajkuni koji su pokrenuli niz projekata i donijeli mnoštvo poslovnih odluka važnih za živote svih nas.

Ovo je jedna od priča iz tog serijala.


Bivši vlasnik Sonic Banke Branko Ostović jedan je od najimućnijih Slavonaca koji je najveći dio svojih financija usmjerio na luksuzne automobile. Bankar i filantrop iz Osijeka živi povučenim obiteljskim životom, a u svojoj kolekciji rijetkih automobila posjeduje skupocjene modele koje povremeno vozi gradskim ulicama.

U medijima se svojevremeno pisalo o njegovoj luksuznoj kolekciji automobila u kojoj je najskuplji cabriolet Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe iz ograničene serije Spirit o Ecstasy. Radi se o jednom od 35 proizvedenih automobila ove marke čija vrijednost s davanjima seže do basnoslovnih 4,5 milijuna kuna.Nešto skromnija je Ostovićeva Alfa Romeo 8C Spyder od 2,5 milijuna kuna, dok je 2,2 milijuna kuna vrijedan njegov Porsche 911 Sport Clasic. Svi su ti automobili dio Ostovićeve privatne kolekcije u kojoj se nalazi 30-ak rijetkih automobila koji su smješteni u luksuznoj, grijanoj galeriji u dvorištu njegove obiteljske kuće u Osijeku koja se procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Ostović, prema tvrdnjama onih koji ga poznaju, skuplja samo limited edition vozila, a u garaži drži i Ferrarija 612, Scaligetti, skupocjene Porschee i Jaguare. Inače je Ostović davne 2006. godine prodao 80 posto udjela svoje Sonic banke za 30 milijuna eura talijanskoj banci Banco Popolare, a premda je i ranije posjedovao skupe automobile, od prodaje udjela u svojoj banci okrenuo se samo ekskluzivnim modelima.

Otkako nije aktivan u bankarskom životu, Ostović je nestao iz javnog prostora u kojem se pojavljuje tek prilikom nekih humanitarnih akcija i donacija na koje je potrošio više milijuna kuna pa je primjerice osječkoj bolnici donirao preko 1,5 milijuna kuna. Netipičan je Ostović bogataš, ljudi u njegovom Osijeku ga obožavaju, često ga zaustavljaju kako bi se fotografirali s njime, a mnoge iznenađuje i svojim neuobičajenim izjavama.

“Želim dati primjer i drugima koji, poput mene, imaju viška novca, da ga počnu ulagati u dobrotvorne svrhe”, rekao je tijekom jedne prigode čovjek kojim su se mediji bavili zbog secesijske vile Batory u Osijeku. Naime, nakon godina pregovora Ostović je prije dvije godine od KBC-a Osijek kupio derutnu vilu najavljujući da će je urediti u originalnom stilu.

“Godinama sam pregovarao o kupnji, to je nekada bila razglednica grada Osijeka, a bit će ponovno. Ja ću je svakako završiti, iako sam na to potrošio već 40 milijuna kuna. Sljedeći je korak naći zakupnike, to može biti hotel ili poliklinika jer nije baš za stanovanje. Izvana je 95% završena, unutra ima još posla, ali ćemo to odraditi kada budemo znali za koga je uređujemo”, izjavio je Ostović o vili koju je preimenovao u Vila Mimi, po svojoj supruzi Mirjani. Osim toga, Ostović je jednom prigodom izjavio i kako ne želi biti najbogatija osoba na groblju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI