ANA RUKAVINA DANAS BI SLAVILA ROĐENDAN: Nakon njene smrti osnovana je Zaklada Ana Rukavina

Ana Rukavina se 2005. susrela s  teškom viješću. S 28 godina dijagnosticirana joj je leukemija. Nedugo zatim je preminula, prije nego što je navršila 30 godina života.

Dana 28. ožujka 1977. godine rođena je Ana Rukavina, hrvatska novinarka po kojoj je ime dobila poznata Zaklada Ana Rukavina. Rođena je u Zagrebu, gdje se i školovala. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zaposlila se u gradskoj rubrici Vjesnika, a nakon preseljenja u Šibenik, gdje se udala, nastavila je raditi tamo kao Vjesnikova dopisnica.

Godine 2005., kad joj je bilo 28 godina, dijagnosticirana joj je leukemija. Liječena je na zagrebačkom Rebru. Tijekom liječenja Ana je napisala dirljivo pismo upućeno hrvatskoj javnosti iz kojeg je osobito ostala zapamćena rečenica: “Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život.”

Nakon godinu i pol dana borbe s bolešću preminula je 26. studenog 2006. godine, ne doživjevši ni 30 godina života. Nakon njene smrti osnovana je Zaklada Ana Rukavina, s ciljem stvaranja hrvatskog registra davatelja koštane srži. Djelatnost Zaklade je i stvaranje banke krvi iz pupkovine.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI