NA DANAŠNJI DAN U MADRIDU UMRO ANTE PAVELIĆ: No znate li gdje je zapravo pokopan?

Na madridskom su groblju San Isidro još od 19. stoljeća pokapani španjolski plemići i aristokrati. 

Dana 28. prosinca 1959. godine umro je Ante Pavelić, nekadašnji poglavnik Nezavisne Države Hrvatske. Umro je u španjolskom glavnom gradu Madridu, u bolnici koja se zvala Hospital Alemán (hrv. Njemačka bolnica) i nalazila se u madridskoj četvrti Mirasierra. Danas se bolnica na tom istom mjestu zove Hospital Ruber Internacional i ima adresu Calle Masó 38. Riječ je o sjeverozapadnom rubnom dijelu Madrida, nedaleko od poznate kraljevske palače El Pardo.

Pavelić je u trenutku smrti bio već u 71. godini. Sahranjen je na madridskom groblju San Isidro. Na tom su groblju još od 19. stoljeća pokapani španjolski plemići i aristokrati. Grobnice su raskošne i velike i nose imena španjolskih markiza i brojnih uglednika, uključujući političare i umjetnike. I Francisco Goya jedno vrijeme bio pokopan na tom groblju, ali je njegovo tijelo kasnije premješteno na drugo mjesto.


Groblje San Isidro nalazi se na lijepom položaju, svega 3 kilometra jugozapadno od glavne madridske kraljevske palače. U blizini groblja nalazi se i stadion kluba Atlético Madrid (stadion Vincente Calderon). Za posjetitelje Madrida, koje to zanima, točna adresa groblja je Calle Ermita del Santo 78.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI