NA SVJETSKOM PRVENSTVU JE SKRIVIO AUTOGOL: Kolumbijski nogometaš ubijen je zbog izgubljene utakmice

Kolumbijski reprezentativac Andres Escobar ubijen je 2. srpnja 1994. u grada Medelinu nakon utakmice protiv SAD koja se održavala na Svjetskom nogometnog prvenstva u kojoj je zabio autogol.

Escobar je čuvajući kolumbijski gol pokušao blokirati ubačaj lopte i preusmjeriti je u suprotnu stanu, no lopta se odbila u mrežu i dovela američku reprezentaciju u vodstvo.

Međutim, kolumbijski su se narco-bossovi kladili na pobjedu Kolumbije i njezin prolaz u drugi krug prvenstva, stoga su mu se odlučili osvetiti.


Dva tjedna nakon utakmice Escobar je pronađen mrtav na parkiralištu. Ubio ga je Humberta Castra Muñoza s pištoljem kalibra .38 te u njega pucao čak 12 puta, a nakon svakog pucnja vikao “Gol” u stilu sportskih nogometnih komentatora.

Ubojstvo je priznao sljedeći dan te je pritvoren. Muñoza je bio čuvar poznatog kolumbijskog narko-kartela. Na Escobarovom se posljednjem ispraćaju okupilo 120.000 ljudi, a pamti ga se po odgovoru na pitanje zašto voli nogomet koji je dao prilikom jednog intervjua: “Ovaj sport ilustrira bliski odnos između života i igre. U nogometu, za razliku od borbe s bikovima, nema smrti. U nogometu nitko ne umire; nitko ne strada. Više se radi o zabavi, o uživanju.” 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI