Slavni američki glumac izabran za gradonačelnika 1986. godine

Clint Eastwood, jedan od najprepoznatljivih glumaca u Sjedinjenim Državama izabran je današnji dan za gradonačelnika u kalifornijskom gradu Carmel-by-the-Sea 1986. godine.

Treba istaknuti kako je to jedan od najstarijih gradova u Kaliforniji te ima oko 4 tisuće stanovnika. Većina mještana ovog grada su umjetnici.

Eastwoodu je kandidatura za gradonačelnika bila prva u političkoj karijeri.

Kad je Eastwood pobijedio na izborima, tadašnji predsjednik Ronald Reagan (također glumac) nazvao ga je i šaljivo ga upitao: “Što glumac koji je jednom nastupao s majmunom u filmu radi u politici?” (aludirao je na Eastwoodov film Čovjek Iz San Fernanda, a Reagan je i sam snimio film s jednim majmunom Bedtime for Bonzo). Za vrijeme svog mandata zagovarao je zaštitu okoliša i podržavao je male poduzetnike. Uspio je povući i stari zakon koji je zabranjivao prodaju i lizanje sladoleda u javnosti. 

Zanimljivo je da je Eastwood za vrijeme svog gradonačelničkog mandata dovršio snimanje jedne od svojih najpoznatijih uloga – one u filmu Vojničina (engl. Heartbreak Ridge). Facebook Comments

Loading...
DIJELI