SPROVOD DIANE, PRINCEZE OD WALESA: Gdje se nalaze njezini posmrtni ostaci?

Foto: Pixabay

Diani je prilikom sprovoda u ruke stavljena krunica koju je dobila od bl. Majke Tereze koja je preminula upravo istog tjedna kao i ona, točnije pet dana nakon Dianine pogibije, piše Povijest.hr.

Gotovo 2 milijarde ljudi pratilo je televizijski prijenos sprovoda Diane Spencer, poznate i kao princeza srca, koji je održan 6. rujna 1997. godine. Od poznatih, na sprovodu su bili Tom Hanks, Steven Spielberg, Elton John, George Michael, Tom Cruise, Nelson Mandela i mnogi drugi. Ukop je obavljen u privatnom okruženju najbliže obitelji i prijatelja. Diani je u ruke stavljena krunica koju je dobila od Bl. Majke Tereze, koja je preminula isti tjedan.

Dianin grob nalazi se u Althorpu u srcu Engleske, oko 100 km sjeverno od Londona, na posjedu koji pripada Spencerima, obitelji u kojoj je Diana rođena – otac joj je bio osmi earl (grof) Spencer, a ona je sama već od 14. godine imala titulu Lady Diana Spencer. Taj posjed ima impresivnu površinu od oko 6.000 hektara, a Dianin grob se nalazi na otočiću usred jednog jezerca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI