UMRLA SLAVNA AMERIČKA GLUMICA GRACE KELLY: Nakon automobilske nesreće monegaška princeza pala u nesvijest iz koje se više nije probudila

Izvor: Arhiva portala Povijest.hr

Slavna glumica Grace Kelly, poznata i kao Princeza Grace od Monaka, umrla je 14. rujna 1982. od posljedica automobilske nesreće prethodnog dana. Nesreća se dogodila kad je Grace vozila automobil Rover P6, u kojem je bila i njena kćer princeza Stéphanie, po brdovitoj cesti u smjeru Monaka. Grace je usred vožnje doživjela moždani udar, koji je uzrokovao gubitak kontrole nad vozilom i slijetanje s ceste niz strmu padinu. Obje su preživjele nesreću, no Grace je bila u nesvijesti i iz nje se više nije probudila, objavila je Povijest.hr.

Umrla je u bolnici u Monacu sljedećeg dana. Na sprovodu 18. rujna okupilo se više od 400 ljudi uključujući Caryja Granta, Nancy Reagan (supruga američkog predsjednika) i Dijanu, princezu od Walesa. Naslijedili su je sin Albert i kćeri Caroline i Stéphanie. Suprug Rainer III., knez od Monaka, više se nije ženio te je pokopan uz nju 2005. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI