Lino Červar: ‘Dečki su mi rekli da neću u mirovinu bez medalje!’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nemam riječi kako da zahvalim igračima, bila je to herojska utakmica, rijetko viđena. Još napetija nego kad smo bili svjetski prvaci sa Španjolskom u Portugalu, rekao je Lino Červar, prenosi 24sata.

Hrvatska je pobijedila Norvešku 29-28 nakon četiri produžetka u polufinalu Europskog prvenstva u Stockholmu golom Željka Muse nekoliko sekundi prije kraja.

– Ne znam što bih rekao, deset godina nismo bili u finalu, bili smo 2010. kad sam bio izbornik, opet mi je pripala ta čast. Rukomet nije umro, tu je. Nemam što reći, sad sam pod emocijama. Dajte igračima da govore, ja sam sretan – dodao je izbornik finalista Eura za RTL.

Kako je izdržao?

– Kao i s Njemačkom, ovo je još gore bilo. Dečki su pokazali da se isplati boriti, da nema poraza dok nije kraj utakmice. Poruka je strašna, ali dečki su zaslužili, oni su heroji. Hvala svim našim navijačima i onima koji su nam ostali sve te godine vjerni.



Koliko mu ovo znači?

– Mislio sam da neću ići bez desete medalje. Nisam ih samo šest osvojio, osvojili smo i Svjetski kup i Mediteranske igre… Ova sad deseta… Mislio sam da ću otići bez nje, ali oni su rekli: “Eto, to tebi posvećujemo” – rekao je Lino.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI