Otkazuju se sportski događaji diljem svijeta zbog koronavirusa: Što će biti s Olimpijadom?

Instagram

Pripreme za OI u Tokiju idu uobičajenim tijekom unatoč izbijanju koronavirusa, izjavio je član Međunarodnog olimpijskog odbora Dick Pound, prenosi Sportklub.

Otkazani su brojni sportski događaji u Kini, a utjecao je i na nogomet u Italiji.
U razgovoru za Associated Press, Pound je rekao sportašima da se “usredotoče na svoj sport”.
– Koliko znamo, odlazite u Tokio – rekao je.

Izbijanje zaraze u Kini već je dovelo do otkazivanja velike nagrade Kine u travnju, a slučajevi u Italiji doveli su do odgode četiri utakmice Serie A prošlog vikenda i odluke da se ovog vikenda pet utakmica igra iza zatvorenih vrata.
Inter će utakmicu Europa lige protiv Ludogoreca igrat će iza zatvorenih vrata u četvrtak, dok organizatori ragbijaškog natjecanja Šest nacija “vrlo pažljivo” nadziru situaciju s koronavirusom, s tim da će Italija sljedećih tjedana biti domaćin Engleskoj i Irskoj.

Japanska J-liga odgodila je sve domaće nogometne utakmice do sredine ožujka, dok će tokijski maraton 1. ožujka biti namijenjen samo elitnim sportašima, umjesto da bude masovno sudjelovanje.
S obzirom na to da bi Olimpijske igre počele 24. srpnja, Pound je rekao da bilo kakvu odluku o tome hoće li igre provesti treba donijeti do kraja svibnja.
Organizatori Davis Cup susreta Japan – Ekvador, koji će se sljedeći vikend igrati u Osaki, odlučili su zbog bojazni od koronavirusa da se dvoboj igra bez gledatelja.
Potez Japanaca “amenovao” je Međunarodni teniski savez, ostavivši tu mogućnost i za ostale mečeve baraža Svjetske skupine Davis Cupa, među kojima i Hrvatska – Indija u Zagrebu.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI