NEZAUSTAVLJIVI MODRIĆ, DALIĆ SE OBRATIO BOGU! ‘Hvala ti zbog jedne stvari! Kad igramo ovako, opasni smo za sve’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Luka Modrić pokazao je koliki je majstor u hrvatskoj pobjedi s 3:1 protiv Škotske koja je donijela ulazak u osminu finala Europskog prvenstva. Bila je to sjajna večer kapetana i rekordera po broju odigranih utakmica u dresu Hrvatske, a nakon završetka odličnog nastupa, Luka je bio pun emocija.

‘Sretni smo, odigrali smo veliku utakmicu i prošli smo u drugi krug što je bio naš primarni cilj’, rekao je Modrić u prvoj reakciji pred kamerama HTV-a nakon pobjede.

‘Znali smo da možemo bolje nego u prve dvije utakmice i to smo pokazali. I da nismo dobili, nakon ovakve igre mogli smo izaći uzdignute glave s terena, ali s ovakvom igrom opasni smo za sve!’, dodao je Modrić.

 

Sretan zbog gola, još više zbog pobjede

‘Sretan sam što je moj gol pomogao, ali najvažnije je da je ekipa pobijedila’, zaključio je sjajni hrvatski majstor u svojem osvrtu na veliku pobjedu.



Poput Modrića, i izbornik Zlatko Dalić bio je presretan u svojim prvim reakcijama nakon pobjede. Opisao je koliko je teško bilo i koliko je slatko proći ovakvu večer.

 

‘Velika kušnja za mene’

‘Čestitke dečkima na velikoj utakmici i velikoj pobjedi, idemo u osminu finala s drugog mjesta. Ova utakmica je bila velika kušnja za mene, a onda i za ostale. Hvala dragom Bogu da nam je dao da ostanemo mirni i dostojanstveni’, rekao je Dalić.

‘Velika zahvala svima koji su vjerovali u nas. Rekao sam da hrvatska reprezentacija zaslužuje podršku, hvala svima koji je daju’, nastavio je hrvatski izbornik.

Odlučni u drugom poluvremenu
Izbornik je opisao i kakav je bio pristup kod 1:1 nakon prvih 45 minuta, s primljenim golom u završnici prvog dijela.

 

‘Rekao sam igračima da nastavimo u istom ritmu. Nakon 1:0 smo počeli igrati malo sporije, našim greškama smo primili taj gol, ali igrali smo i dalje mirno, staloženo i koncentrirano. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo dati taj gol’, kazao je Dalić, dodajući da nije bilo lako slomiti jakog protivnika.

Novi adut iskoristio šansu
Izbornik je komentirao i kako je vidio svoje igrače, pogotovo Josipa Juranovića koji je od prve minute dobio priliku kao desni bek.

‘Nije bilo lako, pogotovo Juranoviću u ovakvoj utakmici. Bilo je i kod njega i kod Gvardiola malo nesigurnosti, ali bili smo ekipa i to je najvažnije’, dodao je Dalić, s posebnom porukom za kraj.

‘Želim hrvatske navijače na tribinama, to priželjkujem i to sanjam, kada su oni tu, puno smo jači!’, zaključio je hrvatski izbornik.

 

‘Cijelo vrijeme smo kontrolirali tempo’

U pobjedničkoj večeri u Škotskoj sjajan je bio i Nikola Vlašić, koji je krenuo u prvih 11 i zaslužio je titulu glavne zvijezde utakmice.

‘Odlično smo ušli u utakmicu, cijelo vrijeme smo kontrolirali tempo i stvarali smo šanse. Možda nas je poremetio gol za 1:1, ali znali smo da će nove šanse doći i iskoristili smo ih’, rekao je Vlašić pred kamerama HTV-a.

‘Nije mi bitno kada uđem, danas sam počeo, drago mi je da sam pridonio momčadi. Želim da budemo ovakvi – i bolji!’, dodao je strijelac prvog gola na utakmici.

Neočekivani junak s posvetom pokojnom ocu
Na putu do pobjede, Josip Juranović dobio je neočekivanu priliku na poziciji desnog beka, a iskoristio ju je odlično.

‘Od prve minute smo postavili svoju igru, protok lopte bio je odličan. Iskoristili smo ono što u prve dvije utakmice nismo, zaslužili smo ova tri boda’, opisao je Juranović.

‘Na poluvremenu nije bilo panike, izbornik je rekao par riječi, Luka Modrić je rekao par riječi’, dodao je Juranović, ističući da je zahvalan i na podršci navijača. Tu je bila i posebna poruka.

‘Preponosan sam, posvećujem ovu utakmicu pokojnom ocu, ja sam oduševljen’, zaključio je Juranović.

Petković je znao da će šansa stići
‘Igrali smo lijepo, možemo biti ponosni na ovu partiju. Moramo nastaviti u istom ritmu’, opisao je Bruno Petković, ističući da je škotski gol pao prilično nesretno nakon nekoliko odbijanja lopte u hrvatskoj obrani.

‘Ako prođemo osminu finala, očekivanja će ići prema gore. No, nismo tu da radimo pompozne najave’, dodao je Petković, koji je također zahvalio navijačima koji su pratili utakmicu.

‘Oko nas je bilo puno negativnih stvari, ali idemo dalje’, zaključio je napadač Vatrenih.

Lovren žali zbog žutog kartona
Ono što je pratilo Hrvatsku prije utakmice spomenuo je i Dejan Lovren.

‘Nije bila neka atmosfera prije utakmice, ali skupili smo snagu i glave, odradili smo par ozbiljnih razgovora između nas i ‘kliknuli’ smo. Ovo je bitna pobjeda za sljedeći korak, dignut će nam samopouzdanje, velika pobjeda danas’, rekao je iskusni hrvatski stoper.

‘Svaki trenutak je za nas bitan, pogotovo kad znaš da su te većinom svi otpisali. S time se mogu i složiti jer nismo bili na našem nivou, ali nemojte otpisivati Hrvatsku kad je najbitnije’, nastavio je Lovren, ističući i kako je vidio nastup Josipa Juranovića.

‘Jura’ je bio dobar, osim jedne situacije kad mi je dao malo kratku loptu i uveo me u situaciju sa žutim kartonom, ali opraštam mu’, istaknuo je Lovren, zaključujući da će Hrvatska u nastavku Eura biti spremnija i pozitivnija, s više vjere u ono što može, što je najvažnije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI