246 EL CLASICO, MODRIĆ PROTIV MESSIJA: Utakmica koja može odlučiti konačnog prvaka!

Screenshot

Večeras se u sklopu 30. kola La Lige igra El Clasico. Madridski Real Luke Modrića na stadionu Alfredo Di Stefano dočekuje svog najvećeg rivala Barcelonu u najvećoj nogometnoj utakmici na planeti.

Osam kola prije kraja prvenstva Katalonci za vodećim Atleticom zaostaju bod, dok je treći Real tri boda udaljen od lidera.

Utakmica koja može odlučiti i prvaka

Sve se što se tiče borbe ta naslov preokrenulo, Atletico je nakon velike prednosti potpuno popustio, ispao je i iz Lige prvaka a Real i posebno Barcelona u La ligi su krenuli igrati sve bolje.

Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane, koji je govorio o najboljem igraču Barce Lionelu Messiju, kojemu ugovor s katalonskim klubom istječe na kraju sezone i ne zna se hoće li ga produljiti.



“Ne želim da mu to bude posljednji El Clasico, htio bih da ostane. Želim da ostane u Barceloni, dobro mu je u njoj, a to je dobro i za cijelu ligu”, rekao je Zidane i odao priznanje najboljem nogometašu svijeta.

A da će Messi produljiti ugovor, nada se i trener Barcelone Ronald Koeman koji vjeruje da će novi stari predsjednik Joan Laporta postići dogovor s Argentincem kojemu je to bio jedan od predizbornih obećenja.

“Nadam se da će Messi večeras presuditi jer trebamo najboljeg Messija, ali i najbolju Barcelonu. Da bismo pobijedili, moramo biti dobri i odraditi sve savršeno. Jasno je da naš napad, igra i posjed lopte ovise o njemu – potreban nam je Messi”, rekao je Koeman.

Ukupno su u svim natjecanjima odigrali 245 utakmica, a uspješniji je Real s 97 pobjeda, Barcelona ih ima 96, dok su 52 susreta završila neriješeno.

U La Ligi su dosad odigrali su 181 utakmicu, Real ima 74 pobjede, a Barcelona 72, dok je 35 dvoboja završeno remijem.

Prijenos je na Sport klubu 1 od 21 sat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI