AKTUALNI PRVAK CHELSEA U NEMOGUĆOJ MISIJI U MADRIDU: Bayern želi isprati gorak okus i potopiti Žutu podmornicu!

Guliver Images

Večeras ćemo saznati dva prva dva polufinalista ovogodišnje Lige Prvaka. Nogometaši Real Madrida od 21 sat dočekuju Chelsea u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u kojoj brane 3:1, dok će se u drugoj utakmici večeri Bayern u Münchenu protiv Villarreala loviti zaostatak od 1:0 iz Španjolske.

U Londonu je briljantnu rolu odigrao Karim Benzema koji je utakmicu odlučio hat-trickom i time Kraljevima osigurao veliku prednost uoči  okršaja na Santiago Bernabeuu.

“Točno je da zavisimo od toga kako igra Benzema, tu nemamo što kriti. I mogu reći da sam jako sretan što ovisimo o igraču poput njega”, kazao je Talijan o svom sjajno napadaču pa još malo komentirao momčad Thomasa Tuchela.

“Chelsea dolazi kako bi se borio za prolaz. Znaju da će biti teško, ali pokušat će jer je to karakteristično za velike timove. Oni nikad ne popuštaju.”

“Poštujemo Chelsea zbog njegove kvalitete. Pripremit ćemo se očekujući bolji Chelsea nego što je bio onaj protiv kojeg smo igrali prošli tjedan. Morat ćemo se namučiti da prođemo”, kazao je Ancelotti.



Chelsea želi ispraviti greške iz prve utakmice i pokušat će u uzvratu napraviti preokret, ali morat će odigrati znatno bolje i koncentriranije posebno u zadnjem redu. Samopouzdanjem su se napunili uvjerljivim slavljem od 6:0 kos Southamptona.

“Male su šanse da ćemo preokrenuti rezultat iz prve utakmice, ali svakako treba pokušati… Trudit ćemo se da budemo u boljoj formi nego u prvom susretu” , najavio je Tuchel večerašnji okršaj. Mi smo momčad kojem je potrebna snaga i oštrina, kako bi bili posebni. To nismo dovoljno pokazali u prošlom meču. To je bilo i zbog njihovog kvaliteta da uspore igru i kontroliraju meč kroz posjed lopte”, dodao je Tuchel.

“Zadatak je nevjerovatno težak i veliki je izazov, s obzirom na rezultat prve utakmice, gdje igramo, protiv koga igramo i fazu u kojoj igramo ovakvu utakmicu”, zaključio je Tuchel u najavi.

Iako je slavio u prvoj utakmici minimalnim rezultatom Villarreal nije favorit na Allianz Areni protiv Bayerna koji je u prvoj utakmici doista razočarao. Ovo je za prvaka Njemačke prema svim najavama njemačkih medija i javnosti ‘biti ili ne biti’. Popularnoj Žutoj podmornici neće biti nimalo lagano u Münchenu pred 70.000 navijača zadržati prednost od 1:0. Za vikend su u Primeri odigrali 1:1 s Athletic Bilbaom.

“Poštovanje prema Bayernu mora biti ogromno u svakom pogledu. Bit će vrlo teško i morat ćemo znati kako odgovoriti. Oni su navikli postizati puno golova kod kuće. Poštuju nas, ali znaju da su favoriti ako odigraju najbolje što mogu. Igrati četvrtfinale Lige prvaka u Münchenu je lijepo, ali ne smijemo se zadovoljiti time. Hoćemo u polufinale, iako će biti vrlo teško. Bit će ovo potpuno drugačija utakmica u odnosu na prvu, bit će vrlo komplicirano. Naše izdanje iz prve utakmice neće biti dovoljna u Münchenu, morat ćemo biti bolji. Morat ćemo ih zadržati u obrani i biti još opasniji u napadu”, rekao je trener Villarreala Unai Emery.

S druge strane domaći trener Nagelsmann i njegovi igrači morat će pokazati formu i igru koja ih je krasila u prvom dijelu sezone kad su igrali zaista sjajan nogomet. Domaći naslov će vjerojatno osvojiti, no ispali su iz domaćeg Kupa, ali traži se i veliki europski rezultat. Tako je to uvijek kad je Bayern u pitanju.

“Villarreal je možda bio pod pritiskom u prvoj utakmici, ali sada želimo brže vraćati loptu. Moramo biti bolji po tom pitanju, intenzivniji. Ove sezone smo u najvažnijim utakmicama ostvarivali dobre rezultate, to želimo i sutra. Pritisak? To je ljudski, dijamanti se rađaju pod pritiskom. Neka ovo sada bude naš nastup“, rekao je Nagelsmann u najavi pa još dodao:

“Ne možemo Villarrealu dati vrijeme da pokaže kvalitetu na terenu. Moramo napraviti promjene i igrati prljavi nogomet kad je to potrebno. Moramo ih kazniti što uopće nisu iskoristili svoje šanse u prvoj utakmici”, kazao je strateg Bavaraca Julian Nagelsmann.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI