ALARM U TOKIJU JE UPALJEN, UPOZORENJE I ZA NAŠE SPORTAŠE! Ovo se još nije dogodilo od siječnja, veliki problemi za organizatore Igara?

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Koronavirus odnosno novi delta-soj hara glavnim gradom Japana Tokijom, poprištu Olimpijskih igara.

Naime, broj zaraženih svaki dan raste, Oi počinju za devet dana. Danas je broj zaraženih u Tokiju 1.149, što je najviše još od 22. siječnja.

Jedan od uzroka porasta broja zaraženih može biti relativno nizak broj cijepljenih. Samo 31% stanovnika primilo je barem jednu dozu cjepiva što je najmanji postotak među zemljama prvog svijeta.

“Jednom kada je porast u trendu, zakasnili smo. Broj novozaraženih slučajeva povećavati će se još nekoliko dana”, izjavio je Haruka Sakamoto, doktor i istraživač sa Sveučilišta Keio u Tokiju.

U svakom slučaju pratit će se situacija u Japanu, tamošnja javnost čak je protiv održavanja Igara, ali sad je kasno za bilo kakve poteze…



Hrvatsku će na Olimpijskim igrama predstavljati 39 sportaša i 20 sportašica što je ukupno 59 predstavnika, a sudjelovat će u 16 različitih sportova. To je najmanji broj još od Igara u Barceloni 1992. godine kad smo premijerno kao država nastupili na Olimpijadi.

Najviše predstavnika natjecat će se u atletici, čak njih sedam. Biciklizam i karate imaju samo po jednog hrvatskog predstavnika (Josip RumacIvan Kvesić). Nažalost, ako izuzmemo tenis i stolni tenis u parovima te veslanje u paru, jedini momčadski sport u kojem ćemo se natjecati jest vaterpolo gdje će izabranici Ivice Tucka krenuti u borbu za medalje iz vrlo zahtjevne skupine.

Ostaje žal što u Tokijo nisu otišli naši košarkaši i rukometaši. Posebno se sjećamo na koji su dramatičan način bez Tokija ostali naši rukometaši.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI