APEL IZ SRBIJE: ‘Trenutak je da reagiramo ljudski i susjedski’

Razorni potres koji je u utorak pogodio Petrinju i jako se osjetio drugdje u Hrvatskoj, ali i izvan naših granica, izazvao je puno reakcija. Među njima su i one izvan Hrvatske, a jednu takvu uputio je poznati košarkaški trener Duško Vujošević, kojeg najviše pamtimo po puno uspjeha na klupi beogradskog Partizana.

U poruci koju je objavio portal Nova.rs, poznati trener je iz Srbije pozvao da svi pomognu koliko mogu.

‘Ovaj potres je i po mjerenjima na granici velike prirodne katastrofe, to je velika nevolja koja je snašla narod u Hrvatskoj. Bez obzira na sve naše međusobne razmirice, iz ovih ili onih razloga, ne smijemo izgubiti iz vida da su to ljudi s kojima smo toliko godina živjeli u istoj državi i od nas se očekuje da im se nađemo u zlu koje ih je snašlo. Treba im pomoći koliko smo u moći’, istaknuo je Vujošević.

‘Inače je sada vrijeme testiranja na ovaj COVID i mislim da je trenutak da testiramo i naš karakter, da reagiramo ljudski i susjedski. Vidim da je država najavila neke ponude, ali smatram da se pomoć treba dostaviti i bez tih ponuda u smislu da bi bilo dobro organizirati građane koji žele pomoći’, dodao je poznati trener.

‘Mislim da treba smoći snage da se prepozna muka koja je zadesila susjede i da možemo, umijemo i trebamo reagirati na pravi način, iskreno i ljudski’, zaključio je Vujošević.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI