Armada i Torcida napravile bakljadu, a sve kazne plaćaju Osijek i Split!

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Pavličić se i dalje čvrsto drži pravila da domaćini susreta snose posljedice zbog nereda na tribinama pa su zato Osijek i Split morali platiti kazne, iako su pirotehniku koristili navijači Rijeke i Hajduka.

Disciplinski sudac Prve i Druge HNL, Saša Pavličić, odredio je kazne za prošlo kolo, a kažnjeni su Dinamo, Split i Osijek. Pavličić se i dalje čvrsto drži pravila da domaćini susreta snose posljedice zbog nereda na tribinama pa su zato Osijek i Split morali platiti kazne, iako su pirotehniku koristili navijači Rijeke i Hajduka.

Dinamo je morao snositi posljedice, odnosno kaznu od deset tisuća kuna jer su navijači Dinama koristili pirotehniku na utakmici protiv Slaven Belupa. U gradskom derbiju Splita i Hajduka, Hajduk je prošao bez kazne, ali Split će zato morati platiti šest tisuća kuna jer nije poštovao odredbu o sklapanju ugovora o prodaji ulaznica s gostujućim klubom. Zbog toga je sav teret kazne pao na leđa Splita.

Ista stvar dogodila se i Osijeku, samo što su oni morali podmiriti kaznu od 11 tisuća kuna. Naime, Osijek je s Rijekom dogovorio pustiti 150 navijača, a pustio je još 200 riječkih navijača. Zbog toga i bakljade, sve je troškove morao snositi domaćin, Osijek.

Pavličićeva metoda razlikuje se od metode njegova prethodnika Vlajčevića koji je drastično kažnjavao klubove koji su na gostovanjima radili nerede, premda nisu imali nikakvu kontrolu nad svojim navijačima i unošenjem pirotehnike. Dakle, Pavličićeva politika je znatno smislenija i inzistiranje na striktnom provođenju tih pravila čini se logičnijim, odnosno, propisi će se lakše provoditi na ovaj način.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI