Armada nakon vulgarnih ispada prigodnom pjesmom obilježila ‘Bljesak’, Torcida opet sucu prijetila smrću i palila baklje

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iznenađujuće, na utakmici Intera i Dinama navijači su bili korektni i nije bilo 'ispada' kao ni pirotehnike.

Ni prošlo, 32. kolo Prve HNL, nije moglo proći bez navijačkog ‘ludila’ na tribinama. Iznenađujuće, na utakmici Intera i Dinama navijači su bili korektni i nije bilo ‘ispada’ kao ni pirotehnike, ali su si zato armadaši i torcidaši dali truda i oduška.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 32. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK INTER – GNK DINAMO 3 : 0

Pred oko 1000 gledatelja, među kojima je bilo blizu 200 pripadnika Bad Blue Boysa (BBB) odigrana je u četvrtak 4. svibnja 2017. u 18.00 na Gradskom stadionu u Zaprešiću utakmica 32. kola MAXTV Prve HNL. Susret je protekao u sportskoj i korektnoj atmosferi, bez navijačkih ispada.

HNK HAJDUK – NK OSIJEK 5 : 1



Derbi nogometaša Hajduka i Osijeka u 32. kolu MAXTV Prve HNL odigran je u subotu 6. svibnja 2017. u Splitu na stadionu Poljud u 17.00 sati, a pratilo ga je 10.000 gledatelja od kojih blizu 5.000 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka), te dvadeset članova Kohorte (NK Osijek).

Prvo poluvrijeme proteklo je relativno mirno tek je zabilježeno neprimjereno skandiranje Torcide „Osječke pičke“ u 16. i 17. minuti i „Jebo vas Mamić“ u 17-oj, te u 30. minuti vrijeđanje suca povicima „Cigane, Cigane“. Jedna petarda odjeknula je Poljudom u 35. minuti.U razdoblju od 57.do 62. minute Torcida uslijedila je bakljada u kojoj je zapaljena 1 dimna kutija, 15 bengalki,a u 75-oj još jedna dimna kutija. Sudac Bebek bio je na meti Hajdukovih navijača, a Torcida mu u 69. minuti skandira „Bebek Turčine, napuši se kurčine „ i odmah potom „Bebek Turčine, čakija ti ne gine“.

U 70. minuti opet se čuje „Osječke pičke“.

NK LOKOMOTIVA – HNK RIJEKA 1 : 0

Utakmicu 32. Kola MAXTV Prve HNL, odigrane u Zagrebu, u subotu 6. svibnja 2017. u 17.00 sati na stadionu Kranjčevićeva, promatralo je oko 2.500 gledatelja, a više od pola njih sačinjavali su pripadnici Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), njih preko 1.300. Veći dio susreta protekao je u korektnom navijanju, uz nekoliko neprimjerenih ispada. Armada je u više navrata skandirala „Purgerske pičke“ (15.,19., 48.,85. minuta). U 19-oj iznervirani jednom sudačkom odlukom viču sucu „Jebo te Mamić“, a u 20-oj pjevaju seksističku i vulgarnu verziju pjesme „Novih fosila“ riječima „I baš je dobro, jebati te opet, staviti kitu u tvoju ritu…“. Sucima se skandira „Cigani,Cigani“ u 39. minuti, a „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ odjekuje u više navrata (45., 51., 90. i 90.+2 minuta). U 86-oj skandiraju „Jebo vas Mamić“.

U 60. minuti Armada u čast godišnjice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ pjeva domoljubnu pjesmu „Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati“ i sve popraća paljenjem 4-5 baklji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI