ATLETICO I VRSALJKO DO POBJEDE: Lyonova petarda na gostovanju, Everton u četvrtfinalu FA Kupa, pobjede Lazia i Sampdorie

Facebook

U derbiju LaLige Atletico Madrid, za koji je Šime Vrsaljko odradio svih 90. minuta, na domaćem terenu porazio je Valenciu s 3:1 te se tako ponovno odmaknuo na sedam bodova od Reala i deset ispred Barcelone uz utakmicu manje.

Momčad Diega Simeonea nije omelo ni rano vodstvo gostiju, u 10. minuti je udarcem s 25 metara zabio Uroš Račić. Joao Felix je izjednačio u 23. minuti, Luis Suarez donio prednost u 54., da bi konačnkih 3-1 postavio Angel Correa (72).

Atletico je zadnji puta bio prvak u sezoni 2013/14, a zadnji puta su bili na vrhu nakon polovine prvenstva 1995/96, kada su također bili prvaci.

Nogometaši Evertona izborili su plasman u četvrtfinale FA kupa pobijedivši drugoligaša Sheffield Wednesday sa 3:0.

Golove za domaćina zabili su Calvert-Lewin (29), Richarlison (59) i Mina (62), a odličnu predstavu pružio je i James Rodríguez s dvije asistencije. Everton će u idućoj rundi natjecanja igrati protiv pobjednika susreta između Wycombe Wanderersa i Tottenhama.



U jednom od najvećih derbija Ligue 1 Lyon je na gostovanju deklasirao St Etienne s 5:0 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu u međusobnim susretima i šestu u posljednjih osam ogleda.

Pobjedu “lavovima” donijeli su Kadewere (16, 68), Marcelo (36, 59) i Bouanga (82-ag).

Lyon se ovom pobjedom približio vodećem dvojcu PSG-u i Lilleu na dva boda zaostatka.

Lille je ranijem susretu na gostovanju pobijedio Rennes s 1:0 dostigavši PSG i sada oba kluba imaju po 45 bodova.

Pogodak odluke zabio je Jonathan David u 16. minuti. Domagoj Bradarić nije nastupio za goste.

U susretu 19. kola Serie A Lazio je pobijedio Sassuolo sa 2:1, dok je Sampdorija na gostovanju porazila Parmu s 2:0.

Lazio je do četvrte uzastopne pobjede došao preokretom. Gosti su poveli u 6. minuti golom Francesca Caputa, no “nebesko-plavi” su u nastavku okrenuli rezultat preko Sergeja Milinkovića-Savića (25) i Cire Immobilea (71).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI