AUSTRALSKI SUCI O ĐOKOVIĆU: ‘Deportacija je bila u skladu sa zakonom’

Žalba Novaka Đokovića na presudu o ukidanju vize odbacio je australski sud. Prema riječima resornog australskog ministra, Đoković predstavlja rizik za australsku zajednicu jer nije cijepljen protiv koronavirusa.

“Svjetska teniska zvijezda sa statusom ikone može utjecati na ljude svih dobi, mlade i starije, ali možda posebno na mlade i podložne utjecajima, da ga oponašaju. To nije plod mašte; ne trebaju dokazi”, izjavili su suci Saveznog suda. Nadodali su i kako je ministar imigracije Alex Hawke djelovao u skladu sa zakonom jer je moguće da Đoković na taj način predstavlja rizik za zdravlje.

S druge strane, odvjetnici slavnog tenisača tvrde kako je odluka ministra Alexa Hawkea, koji je donio odluku o deportiranju iracionalna te bi otkazivanje vize trebalo biti poništeno. Australski sud odgovorio je da kako ne postoje dokazi da je Đoković ikad pozivao nekoga da se ne cijepi.

“Ministar se u to uvjerio na temelju nečega za što se ne može reći da je iracionalno ili nelogično ili da ne počiva na relevantnom materijalu”, odgovorili su glavni sudac James Allsop i suci Anthony Besanko i David O’Callaghan.

Đokovićevi odvjenici na kraju smatraju kako bi deportacija mogla potaknuti antivakserski osjećaj. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI