AUSTRIJANCI LIKUJU NAKON TRIJUMFA: ‘Pobijedili smo ‘odvratnog protivnika’, no stigle su i pohvale za Ante Čačića

Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Utakmicu 3. kola  skupine E Lige prvaka i austrijski su mediji proglasili su ključnom za prolazak skupine i proljetne ambicije Salzburga. Austrijanci su naravno jako zadovoljni što je njihova momčad pobjedila Modre i uzela  tri boda. Tako je za Salzburg stigla ‘svojevrsna osveta’  za poraz u doigravanju Lige prvaka 2016. godine.

Modri su po austrijskim tiskovinama brendirani kao najlošiji suparnik u skupini i velika prilika za izboriti proljeće u Europi.

“Hrvatski autsajderi pokazali su se kao težak orah za razbiti i nisu Bikovima dali puno prostora na početku utakmice. Salzburg nije znao iskoristiti brzinu svojih napadača kraj sjajnog Dinamovog defenzivnog bloka“, napisali su u Salzburg24.  Također su konstatirali kako je domain bio bolji u drugom poluvremenu utakmice.

“Dinamo je imao puno sreće u nastavku, Livaković je udarac Šeška glavom obranio glavom uz puno sreće, a mnogi navijači Salzburga već su bili slavili pogodak.“

Portal oe24.at piše kako su “Bikovi na silu izborili pobjedu protiv čvrstih Hrvata“, a u tekstu ističe kako je “Salzburg pobjedom potvrdio status favorita u ovoj utakmici te se postavio u dominantnu poziciju za osvajanje treće pozicije u skupini.“

Tiražni Kurier pohvalio je plan Ante Čačića i društva te također istaknuo kako je ova pobjeda stavila nokaut fazu u nekom od europskih natjecanja iduće sezone na dohvat ruke.

Ugledni Kronen Zeintung piše kako je trener domaćih iznenadio uvevši Pavlovića umjesto Wobera, te dodaje “Čačić nije iznenadio ni s čim u prvoj postavi.“

Salzburger Nachrichten ističe kako su se najave sportskog direktora Salzburga Cristopha Frenuda obistinile. Šef sportskog sektora Dinamovog protivnika nazvao je Modre “odvratnim suparnikom“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI