AUTORI VELIKE SENZACIJE OPET SLAVE: Senegal bez najveće zvijezde napravio veliki uspjeh! Uz velikog favorita otišli u osminu finala

Foto: GuliverImage/Richard Callis/Fotoarena

Krenuo je rasplet prvog kruga Svjetskog prvenstva u Katru utakmicama 3. kola u skupini Na kraju dana, veselje zbog prolaska dalje imaju reprezentativci Nizozemske i Senegala.

Nizozemska je pobijedila Katar 2:0 te kao prva u skupini A sa sedam bodova ide u nokaut-fazu, dok je u direktnom dvoboju za drugo mjesto Senegal savladao Ekvador 2:1 i došao do šest bodova. Ekvador natjecanje završava s četiri boda, dok je Katar doživio tri poraza te je zabio samo jedan gol.

Senegalski reprezentativci su, tako, stigli do drugog kruga i korak su do ponavljanja senzacionalnog uspjeha iz 2002., kada su došli do četvrtfinala SP-a u Japanu i Južnoj Koreji.

Senegalski reprezentativci su, tako, stigli do drugog kruga i korak su do ponavljanja senzacionalnog uspjeha iz 2002., kada su došli do četvrtfinala SP-a u Japanu i Južnoj Koreji. No onda je u 44. minuti ekvadorski branič Piero Hincapie naletio na Ismaila Sarra, srušivši ga u kaznenom prostoru. Glavni sudac Clément Turpin pokazao je na bijelu točku, a Sarr zabio za zasluženo vodstvo afričke momčadi.

U drugom poluvremenu stigla su nova uzbuđenja. Ekvador  je morao krenuti ofenzivnije u drugo poluvrijeme te su na izjednačenje čekali do  68. minute kad je za 1:1 pogodio Moises Caicedo. 



No slavlje Ekvadoraca nije potrajalo dugo. U 70. minuti je za 2:1 za Senegal zabio Kalidou Koulibaly, obrambeni igrač Chelseaja.

Golove iz utakmica odluke pogledajte – ovdje.

Nizozemska osvojila prvo mjesto

Memphis Depay otvorio je utakmicu udarcem u prvoj minuti, a dobru šansu imao je i u 26., kada je također promašio gol. Ono što nije uspjelo glavnom napadaču Nizozemske, ostvario je Cody Gakpo. Nizozemci su nizom dodavanja izbacili katarsku veznu liniju i Gakpo se sjurio prema golu.

Iako su ga Katarani pokušali blokirati, nisu uspjeli, a Gakpo je u padu pogodio kut pokraj nemoćnog golmana Meshaala Barshama. Gakpu je to treći gol na Svjetskom prvenstvu. Prvi gol u Kataru, pak, postigao je Frenkie De Jong u 49. minuti. Katarski golman zaustavio je novi Depayev pokušaj, a De Jong je natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u gol.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI