AZURRI U FANTASTIČNOJ UTAKMICI SLAVILI PROTIV BELGIJE: Momčad Roberta Mancinija ruše sve rekorde, a u polufinalu ih čeka Furija

Italija je nakon Španjolske drugi polufinalist Europskog nogometnog prvenstva. U sjajnoj utakmici igranoj na Allianz Areni pobijedili su Belgiju s 2:1.

Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu, koje je bilo znatno sadržajnije od drugog.

Poveli su Talijani pogotkom Nicola Barelle koji je odlično iskoristio pogrešku Belgijskog kapetana, Jana Vertonghena. Pred sam kraj prvog poluvremena Insigne u svom stilu pogađa za 2:0. Dobio je loptu na lijevoj strani, prošao Tielemansa kao od šale i onda neobranjivo pogodio u desne rašlje.

Uzvraća Belgija udarac minutu nakon Insigneovog gola.  Možda i najbolji pojedinac u redovima Belgije , Jeremy Doku prolazi po lijevoj strani kao brzi vlak, Di Lorenzo ga zaustavlja, ali uz prekršaj a sudac je svirao kazneni udarac.  Lukaku s bijele točke zabija za 2:1 koji je na kraju bio i konačan rezultat.

Bila je ovo 32. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz.



Treba malo zagrebati pa pronaći kad je to Italija zadnji put pognute glave napustila teren. Dogodilo se to još u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala. A nakon toga Italija je u nizu od 27 pobjeda uz pet remija. Svjetski rekord drži Brazil (1993. -96.) i Španjolska (2006. – 09.) s po 35 utakmica bez poraza.

Momčad Italije i njihov izbornik  tako će imati priliku osvetiti se  Španjolcima za poraz u finalu Evropskog prvenstva 2012. godine kada je Furije slavila s 4:0.

Danas ćemo saznati preostala dva polufinalista kad se od 18 sati u Bakuu sastaju Češka i Danska a od 21 sat igrat će Ukrajina i Engleska.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI