BARAKUDAMA UTJEHA: U utakmici za peto mjesto dobili Crnogorce

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što su porazom od Mađarske u četvrtfinalu ostali bez šanse za medalju, hrvatski vaterpolisti slavili su u razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izabranici Ivice Tucka su s 12:10 bili bolji od Crne Gore, čime su izborili utakmicu za peto mjesto koja će biti odigrana u nedjelju.

Bila je to druga hrvatska pobjeda nad Crnom Gorom u Tokiju. Barakude su prije osam dana u trećem kolu prvog kruga slavile s 13:8, a sada je stigao još jedan uspjeh.

Hrvatska je u novom ogledu s Crnogorcima rano došla do prednosti, a iako su se protivnici nekoliko puta vraćali u igru, nije bilo puno problema za Barakude u potrazi za pobjedom.

Hrvatska je riješila sve dvojbe odlaskom do velikih +4 u četvrtoj četvrtini. Crnogorci su u završnim minutama uspjeli smanjiti na završnih dva razlike.



Ante Vukičević zabio je tri gola, a Loren Fatović, Luka Lončar i Josip Vrlić imali su po dva gola za Hrvatsku. Aleksandar Ivović je s tri gola vodio Crnogorce.

Hrvatski vaterpolisti će svoj nastup u Tokiju završiti u utakmici za peto mjesto, u nedjelju u četiri ujutro po našem vremenu. Protivnici će biti bolji iz dvoboja Italije i SAD-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI