Barcelona već našla novog trenera? Messi tjera Enriquea, a umjesto njega sjeda bivši vratar kojeg momčad obožava

Španjolski strateg vjerojatno će odraditi sezonu do kraja, a nije nemoguća opcija da čak napusti klupu i ranije. Španjolski mediji tvrde kako je Messi, odnosno, svlačionica pokazala palac dolje treneru i kako malo tko vjeruje da ih on može izvući iz ove izuzetno teške situacije.

Nakon totalnog debakla u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i poraza od PSG-a na Parku prinčeva, čini se kako su Messi i društvo okrenuli leđa treneru Luisu Enriqueu. Realno, o smjeni Enriquea šuška se već neko vrijeme, a sama igra katalnoske momčadi, pod njegovim vodstvom, dosegla je svoj zenit. Stoga se može reći kako je utakmica protiv PSG-a bila svojevrsni kulminat i Enrique bi uskoro mogao postati bivši.

Španjolski strateg vjerojatno će odraditi sezonu do kraja, a nije nemoguća opcija da čak napusti klupu i ranije. Španjolski mediji tvrde kako je Messi, odnosno, svlačionica pokazala palac dolje treneru i kako malo tko vjeruje da ih on može izvući iz ove izuzetno teške situacije. Malo tko još očekuje da će Barcelona kod kuće preokrenuti 4:0 iz Pariza, nije nemoguće, ali nije ni realno. Nadalje, u prvenstvu Barcelona zaostaje za Realom samo jedan bod, ali ima dvije utakmice više, što znači da se taj jedan bod može pretvoriti u sedam bodova, a to je za prilike Primere itekako velika prednost.

Glavno pitanje je tko će naslijediti Luisa Enriquea na klupi Barcelone? Španjolci pak tvrde kako bi to gotovo sigurno mogao biti Enriqueov pomoćnik Juan Carlos Unzue. Tvrde kako ga Messi obožava, a samim time i momčad, no, ipak se argentinskog čarobnjaka najviše pita i on ima itekakav upliv u odabiru trenera. No, što se tiče Unzue, njega je čak i Enrique ranije najavljivao kao svojeg zamjenika, stoga nije nerealno očekivati kako će baš on voditi Barcelonu. Slično je bilo i s pokojnim Titom Vilanovom koji je odradio zaista sjajan posao nakon Pepa Guardiole čiji je bio pomoćnik.

Unzue je u igračkoj karijeri bio vratar, nastupao je za Osasunu, Sevillu, Tenerife, Oviedo, a igrao je i za Barcelonu, doduše, samo pet utakmica u dvije sezone. U vrijeme Franka Rijkaarda, Unzue je bio trener vratara, a nakon toga okušao se u vođenju Numancie i Racing Santandera. Spomenimo kako je iz Santandera potjeran prije prve utakmice i to zato što je tražio ugovor na tri godine. No, 2013. godine, Enrique ga zove u Celtu da mu bude pomoćnik, a pratio ga je i u Barcelonu.

Unzue je već neko vrijeme Barcelonin plan B, ali taj se plan trebao realizirati tek na kraju sezone, no, nakon ovog poraza i vjerojatnog ispadanja iz Lige prvaka, možda se realizira i ranije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI