Barcelona ‘žrtvuje’ Ivana Rakitića? Katalonci imaju plan vratiti bivšeg nogometaša i riješiti se Hrvata

Facebook: Barcelona (Official)

Otkako je iz kluba otišao Dani Alves, Barcelona nema kvalitetnog desnog beka. Zapravo, nema ga uopće jer je tu poziciju ove sezone uglavnom igrao Sergi Roberto koji je inače veznjak.

Barcelona će biti jedna od aktivnijih klubova u ljetnom prijelaznom roku. Premda obiluje iskusnim zvijezdama, ove sezone može se dogoditi da Barca ostane bez trofeja i u Primeri, a iz Lige prvaka je već ispala. Pokazalo se kako napadački trojac Messi, Suarez i Neymar ne mogu na leđima nositi čitavu ekipu, a pomalo nazadne taktike Luisa Enriquea, koje se oslanjaju isključivo na raspoloženje spomenute trojice, zapravo su i stajale Barcelonu uspješne sezone.

Barcelona se treba ojačati prvenstveno na trenerskoj poziciji, a onda treba pametno kupovati, što ove i prošle sezone nije napravila dovevši Gomesa, Paca, Ardu, Mathieua…

Otkako je iz kluba otišao Dani Alves, Barcelona nema kvalitetnog desnog beka. Zapravo, nema ga uopće jer je tu poziciju ove sezone uglavnom igrao Sergi Roberto koji je inače veznjak. U kontekstu pojačanja na desnom beku najviše se spominjao 22-godišnji Hector Bellerin iz Arsenala. Njega je Barcelona htjela dovesti i na početku sezone, a onda i na zimu, ali je 50 milijuna eura, koliko je Arsenal tražio, ipak malo previše.

No, stvari će na ljeto možda biti malo drugačije jer Barcelona ima dobar plan za dovođenje svojeg bivšeg igrača. Naime, prema pisanju Don Balona, Barcelona se sprema ponuditi Arsenalu neke od svojih igrača u zamjenu za Bellerina, a ima i što ponuditi. Među igračima koji bi trebali krenuti prema Londonu spominju se Ivan Rakitić, Arda Turan i Andre Gomes. Iako je Don Balon medij sklon prenapuhavanju, ovu su vijest prenijeli i engleski mediji, stoga možda i nije riječ o pukoj špekulaciji.

Barcelona je navodno spremna pustiti svu trojicu u Arsenal samo kako bi Bellerina vratila na Camp Nou gdje je mladić i započeo karijeru prije nego što je krenuo putevima Cesca Fabregasa. Možda se čini malo nerealnim dati trojicu igrača za jednog, ali Gomes i Arda nisu ni blizu prve momčadi, a ovaj potonji već ima i godina dok se za Portugalca može reći da je jedno od najgorih pojačanja u povijesti. Rakitić jest standardni igrač, ali na njemu Barcelona može zaraditi 40-50 milijuna eura, što je itekako velika svota novca i ono što je najvažnije, Rakitić nije ključna figura u momčadi tako da se za njega može naći zamjena.



Bellerin pak vrijedi oko 25 milijuna eura (prema Transfermarktu), ali teško je da će ga Arsenal pustiti za tako ‘malenu’ svotu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI