BAYERN OČITAO LEKCIJU CHELSEU NASRED LONDONA: Tri gola prednosti za uzvrat

FACEBOOK: FC BAYERN MUNICH

Nogometaši Bayerna s visokih su 3:0 (0:0) svladali Chelsea na gostovanju u Londonu.

Robert Lewandowski je bio igrač utakmice, dva puta je asistirao i jednom pogodio za čistu pobjedu Nijemaca. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu te je bio ponajbolji igrač u poraženoj momčadi. Barem nešto.

Bayern je nametnuo visoki tempo igre i tek je golman na vratima Chelsea spriječio Bavarce da već u prvom poluvremenu na odu na visoku prednost. Caballero se u dva navrata našao oči u oči s najboljim strijelcem ovogodišnje Lige prvaka Lewandowskim ali ga je oba puta spriječio u postizanju pogotka.

Prvo je u 16. minuti obranio udarac poljskog napadača iz neposredne blizine, da bi u 28. minuti pravovremenim istrčavanjem i padom u noge zaustavio drugi pokušaj Lewandowskog.

Chelsea je svoje prilike čekao iz kontranapada, koje je uglavnom pokretaoreprezentativac Mateo Kovačić. Najbolju priliku domaća momčad stvorila je u 43. minuti, kad je Kovačić uposlio Marcosa Alonsa čiji je udarac obranio Manuel Neuer. 



Poslije odmora furiozan Bayern. Lewandowski je u 51. minuti poslao jednu povratnu loptu u sredinu na koju je natrčao Gnabry i sa 11 metara pogodio mrežu.

Tri minute poslije Lewandowski i Gnabryji ponovno su se sami prošetali do gola Chelsea. Poljak je asistirao za drugi pogodak Nijemcu na utakmici.

Konačno se u 76. minuti među strijelce upisuje i Lewandowski na asistenciju 29- godišnjeg Alphonso Davisa.

Katastrofalnu večer Chelsea je “okrunio” crvenim kartonom Marcosa Alonsa. Španjolac je zaradio izravni crveni karton zbog opasnog starta u 83. minuti.

Uzvratne utakmice u Barceloni i Muenchenu na rasporedu su 18. ožujka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI