BEBEK O SPORNOM MIJAUKANJU: Glasovna poruka je privatna komunikacija, netko ju je neovlašteno pustio u javnost

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

U hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach & Resort & Spa, Ivan Bebek održao je konferenciju za medije povodom audiosnimke koja se pojavila na društvenim mrežama nakon utakmice Hajduk – Lokomotiva.

Nakon objavljene snimke, u kojoj sudac vrijeđa splitske navijače i novinare, predsjednik HNS-a Marijan Kustić prijavio je suca Disciplinskoj komisiji. Ona ga je suspendirala i zatražila njegovu stranu priče na događaj.

“Mijaukanje? Glagol se shvatio kao strašna uvreda. To je kolokvijalni izraz kojeg koristim kad pričam s pomoćnicima ili ukućanima… Ne vrijeđam službeni Hajduk, oni su se ponašali gospodski prema meni, što su pokazali”.

“Imam rekord u HNL-u, 18 godina sam na međunarodnoj sceni, imam 13 utakmica Lige prvaka i nikad se nisam ogriješio o sudački kodeks. Četiri puta su me igrači izabrali za najboljeg suca HNL-a, to govori o poštovanju igrača i trenera prema meni. To pokazuje i što oni misle o meni. Svoj posao obavljam po savjesti od prvog dana”, započeo je Bebek, pa nastavio:

“Glasovna poruka poslana putem Whatsappa, namijenjena je prijatelju s kojim komuniciram dulje vrijeme. To je dio privatne komunikacije, neovlašteno distribuiran, bez mog znanja. Glasovnom porukom nisam mislio nikoga uvrijediti. Nastala je nakon utakmice, a dio stadiona mi je skandirao “Ubij Bebeka!”, to nije ugodno za slušati, moje emocije su krive, svi znaju čemu sam bio izložen prije dvije godine…”



“Tko je pustio snimku? Ne znam. Osoba koja je od mene dobila snimku nije dobila dozvolu za širenje iste. Nisam pravnik, stoga sam podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Učinjena je dostupnom javno… Ako se nanosi sramota ili ako se šteti ugledu osobe, ne mogu reći tko je poslao u javnost. Meni prijatelj kaže da on nije. Nema potrebe otkrivati njegovo ime zbog cjelokupne situacije.”

“Prijetnje smrću? Nisu mi se dogodile, ja prije svake utakmice i tijekom tjedna dobijem poruke preko društvenih mreža. Svakih nekoliko dana dobivam prijetnje, imam i screenshotove, mene to ne dira. Nakon skandiranja “Ubij Bebeka” sam shvatio da me ipak dira. Bio sam fizički napadnut od strane pet nepoznatih počinitelja. Imam svoje mišljenje koje ne smijem iznositi o tome. Pod dojmom prijetnji i svega ostalog, dopustite i meni emotivni trenutak.”

“Strah od Splita? Iskreno, osjećam se neugodno već duže vrijeme u Splitu, žao mi je što je to tako. Ipak, ne razmišljam o scenariju bez suđenja jer mislim da nisam prekršio kodeks ili disciplinski pravilnik. Ipak, mogu se zamisliti da ne sudim, nogometaši i suci prekidaju karijere, ali smatram da kao sudac još puno toga mogu dati”, zaključio je Bebek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI