BENDER: Zlato s Hrvatskom važnije mi je od NBA prstena

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Kad je došla ta priča oko igranja ovoga ljeta, ja sam naravno bio za to. Hvala Bogu, Sunsi su se složili s tim", kaže Bender

Bio je pošlogodišnji najmlađi igrač u NBA ligi, zatim Htrvat s najvišim pickom (4) u povijesti na NBA draftu, a sada će biti najmlađi hrvatski reprezentativac. Riječ je o Draganu Benderu koji je za Sportske novosti govorio o svojim očekivanjima uoči debija za seniorsku reprezentaciju.

Što očekuje od prvih reprezentativnih priprema?

Reprezentacija je kao reprezentacija, znam da ćemo pokušati napraviti nešto veliko, donijeti kući neku medalju, napraviti što je moguće bolji rezultat. O ulogama u reprezentaciji u ovom je trenutku bespredmetno govoriti jer treba se proći kroz pripreme, kroz sustave igre, gdje se može od nekoga najviše izvući“.

Bender ovo ljeto nije imao problema s ljudima iz Phoenix Sunsa što se tiče odaziva u reprezentaciju.

“Kod mene nikad nije sporna želja za igranjem za reprezentaciju. Kad je došla ta priča oko igranja ovoga ljeta, ja sam naravno bio za to. Hvala Bogu, Sunsi su se složili s tim. Protekle sezone sam propustio 24 utakmice zbog ozljede u NBA ligi, pa je i Ljetna NBA liga i igranje za reprezentaciju dobro za mene jer ću imati više utakmica.”



Klubu je odgovaralo da Bender igra što više ovoga ljeta.

Ma, definitivno. Utakmica igraču uvijek nedostaje. Može se trenirati svaki dan, ali prava se kvaliteta dobiva samo na utakmicama protiv igrača više klase ili jednake klase kao što si ti. Svima trebaju utakmice“, zaključio je Bender koji još nije napunio ni dvadeset godina.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI