Beusan otkrio je li trebao biti penal za Rijeku i poručio: ‘Zanima me hoće li ovakav kriterij biti i do kraja prvenstva’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U drugoj minuti sudačke nadoknade Franko Andrijašević je pao u protivničkom kaznenom prostoru nakon kontakta s dinamovcem Markom Leškovićem.

Po prvi puta nakon dugo vremena, možda i godina, derbi u Prvoj HNL nije ostavio previše repova. Navijači su odradili korektan posao, nogometaši su odradili korektan posao, a što je najvažnije suci su također odradili korektan posao. U derbiju 27. kola između Rijeke i Dinama dogodila se samo jedna sporna situacija.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Franko Andrijašević je pao u protivničkom kaznenom prostoru nakon kontakta s dinamovcem Markom Leškovićem. Sudac Mario Zebec odmahuno je rukom i time izazvao bijes kod Riječana i trenera Keka, a Andrijašević je nakon utakmice kazao kako ga je Lešković srušio.

Sudački ekspert Mateo Beusan, komentirao je tu situaciju u HRT-ovoj emisiji Stadion.

“Ovdje moramo govoriti o poziciji napadača, kretanju lopte i intenzitetu guranja. Kao što možete vidjeti igrač Dinama s obje ruke ostvaruje kontakt s leđima suparnika, ali ovdje bih prepustio odluku sucu. Da je kojim slučajem dosudio penal morali bismo stajati iza njegove odluke jer je tijekom cijele utakmice imao ujednačen kriterij. Zanima me samo hoće li se do kraja prvenstva zadržati ovakav kriterij, pogotovo u drugoj utakmici Dinama i Rijeke u Zagrebu”, kazao je Beusan.

Također, Beusan smatra kako je Zebec odradio dobar posao na Rujevici, pogotovo kod poništenja gola iz zaleđa u 14. minuti Andrijaševiću i nakon kontakta u kaznenom prostoru Rijeke između Eleza i Hodžića u 38. minuti jer tu nije bilo govora o jedanaestercu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI