BILIĆ ODUŠEVIO U PRVOM OBRAĆANJU: ‘Sve što radimo je zbog navijača, ovo je klub s jasnim ciljem’

Foto: Screenshot (YouTube/Watford)

Bivši izbornik naše nogometne reprezentacije Slaven Bilić ovoga je tjedna krenuo u novu trenersku avanturu. Preuzeo je engleski Watford te se vratio na Otok. Watford je trenutno deseta momčad Championshipa s učinkom od tri pobjede, pet remija i dva poraza. Cilj kluba je već ove sezone osigurati povratak u Premier ligu, to je veliki cilj koji je postavljen pred popularnog Nanu. Navijači ovog kluba pozdravili su njegov dolazak ali mu i poželjeli mnogo sreće te  su izrazili skepsu da neće dugo  izdržati na klupi kao i njegovi prethodnici.

Bilić je posljednji angažman imao u kineskom Beijing Guoanu, koji je vodio prošle sezone. U Engleskoj je vodio West Ham i WBA, s kojim je u sezoni 2019./2020. izborio promociju u Premier ligu. U karijeri je Bilić još vodio Hajduk, U-21 i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš i Al-Ittihad.

Bilić će debitirati u nedjelju gostovanjem kod Stokea, a prvi veliki intervju dao  je za klupsku televiziju.

“Ovo je velika prilika za mene. Napustio sam Kinu nakon jedne sezone i nakon pandemije sam proveo neko vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, ali onda sam počeo tražiti novi posao. Počeo sam se pripremati i čim me Watford kontaktirao, bio sam spreman”.

“To je ogroman klub s jasnim ciljem, zna što želi postići. Veliki dio karijere proveo sam u Engleskoj i kao igrač i kao trener, tako da sam dobro upoznat s Watfordom i znao sam da će mi dobro odgovarati. Uvjeti su sjajni, klub je dobro organiziran i strukturiran i što je najvažnije, osjećam da je momčad vrlo dobro uravnotežena.”

“Fali nam pozitivna arogancija”

Watford je najskuplja momčad Championshipa, no ove sezone je pod vodstvom bivšeg trenera Roba Edwardsa izgledala slabo. Bilić je objasnio što planira promijeniti: “Početak sezone je bio dobar, ali po mom mišljenju momčad mora pronaći onaj pozitivni zamah i onu pozitivnu aroganciju koja je do sada nedostajala. Igračima moramo dati jasne ideje i što je najvažnije – vjeru. Imamo ono što nam je potrebno na papiru i naporno ćemo raditi da to sprovedemo na terenu.”

Potom je dodao: “Znam što mogu očekivati u Championshipu. To je jako teška liga. Ima puno utakmica, ali jednostavno morate biti spremni na to. U WBA-u sam imao prekrasnu prvu sezonu i znam što trebam učiniti da bih postigao iste rezultate ovdje u Watfordu. Najbolje vrijeme za dolazak trenera je na početku sezone, ali tako je kako je. Znao sam situaciju prije nego što sam potpisao tako da ne tražim isprike i zadovoljan sam svime dosad.”

Potom  je Bilić iznio plan kako bi htio da njegova nova momčad igra.

“Imamo 11 utakmica u kratkom periodu. Želim da budemo pozitivni, da budemo arogantni na pozitivan način i da kontroliramo utakmice. Moramo biti čvrsti i kompaktni i nećemo zaboraviti na obranu. Želimo imati dominantnu momčad koja puno trči, koja je predana i skromna uz puno timskog rada. Moj je posao da to ostvarim”, rekao je pa zaključio:

“Ne volim klišeje, ali sve što radimo je zbog navijača. Mogu im samo obećati da ćemo moj stožer i ja, i igrači naravno, učiniti sve što možemo da pokušamo vratiti ovaj klub u Premier ligu. Nadamo se da to možemo zajedno postići”, kazao je Bilić za kraj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI