BIO JE NAJBOLJI IGRAČ HNL-a, A SADA JE NESTAO! Prije dvije godine bio je hit, a sada je u nezavidnoj situaciji

screenshot

S krajem sezone dolazi i proglašenje za najboljeg igrača HNL-a. Sezone 2016./2017. bio je to Franko Andrijašević. Sa 16 pogodaka odveo je Rijeku do naslova prvaka, a sebi je time omogućio transfer u belgijski Gent koji ga je platio više od četiri milijuna eura.

Svi su bili uvjereni kako je belgijski klub pravi izbor za Andrijaševića, no krenuli su problemi – u Gentu se nije uspio dokazati. Prvo je imao problema s ozljedama, nakon toga je uslijedilo nekoliko dobrih utakmica u završnici sezone, a onda na startu ove sezone ponovno je pao u drugi plan i Gent ga je odlučio staviti na transfer listu.

“Franko je na transfer listi. Žao nam je jer dečko sigurno ima kvalitete, ali očito ne za našu momčad i možda ne za belgijski nogomet. Mislim da i sam shvaća da mu ovo natjecanje ne odgovara i zajedno ćemo potražiti rješenje”, poručio je Gentov direktor Michel Louwagie.

U proteklih 18 mjeseci, nekoliko puta se Franko povezivao s povratkom u Rijeku, ali Riječani ne mogu Gentu platiti odštetu za njega niti mu ponuditi plaću koju ima u Belgiji.

Pri odlasku iz Rijeke, 27-godišnjak je bio hrvatski reprezentativac, a sada nije ni u širim planovima izborika Zlatka Dalića.



Za Gent je odigrao sveukupno 34 utakmice, ali je ove sezone na travnjaku proveo samo 500 minuta. U 34 nastupa postigao je dva pogotka i imao tri asistencije, što je najmanje od svih klubova u kojima je u karijeri igrao.

U siječanjskom prijelaznom roku probat će pronaći klub u kojem će imati više prostora za povratak u pravu formu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI