BIŠĆANOVI MLADIĆI RAZOČARALI NA STARTU: Portugal nas potpuno nadigrao i nastavio crni hrvatski niz!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija poražena je na startu Europskog prvenstva u Kopru s 1:0 od Portugala. Gol odluke postigao je Fabio Viera u 68. minuti. U igru je ušao kao joker s klupe pet minuta ranije.

Portugal je time došao do tri boda i prvog mjesta na ljestvici skupine D poslije prvog kola. Hrvatska će se nadati boljim vijestima u preostale dvije utakmice u ovoj grupi, u nedjelju protiv Švicarske i sljedeće srijede protiv Engleske.

Švicarci su podsjetimo danas ranije iznenadili Englesku pobjedom 1:0.

Portugalci pogodili stativu
Prvo poluvrijeme bilo je dosta otvoreno. Portugal je uglavnom držao loptu i pritiskao je Hrvatsku, a iz tog pritiska došlo je i nekoliko opasnih situacija pred golom Šempera. No, hrvatski golman i obrana izdržali su sve izazove u tom razdoblju utakmice.

Hrvatska je najopasnije živjela u 25. minuti. Tiago Tomas je dva puta u povoljnoj poziciji u kaznenom prostoru pucao u blok, prvo je reagirao Vušković, a potom Erlić.



Portugalci su nakon toga dobili korner iz kojeg je njihov kapetan Diogo Queiros glavom pucao u stativu koja nas je spasila rezultatskog deficita.

Šemper je bio suočen s još nekoliko prijetnji, ali obavio je dobar posao tijekom prvih 45 minuta. Pomogao je i promašaj Gedsona Fernandesa, s udarcem u vanjski dio mreže u 38. minuti kada je bio povoljnoj poziciji u blizini gola na lijevoj strani 16-erca.

Hrvatske prijetnje

Hrvatskoj nije bilo lako doći do lopte i riješiti se pritiska, ali u situacijama koje su se otvarale stiglo je i nekoliko prijetnji. Posebno se izdvajaju dva opasna udarca koje su imali Majer i Kulenović.

Majer je u 17. minuti neugodno pucao s ruba 16-erca, no portugalski golman Diogo Costa bio je spreman i odbio je loptu u korner. Kulenović je pet minuta do kraja prvog poluvremena uputio opasni udarac na desnoj strani, ali golman Portugalaca reagirao je dobro i u toj situaciji.

Portugal golom otključao hrvatsku ‘bravu’

Početak drugog poluvremena prošao je bez većih uzbuđenja na bilo kojoj strani. Hrvatska je iz tog razdoblja utakmice najviše mogla žaliti zbog situacije u kojoj je bio Ivanušec. Jedan od mladih Dinamovih aduta probao je zaprijetiti na lijevoj strani, ali njegov udarac blokirao je portugalski kapetan Diogo Queiros i prijetnja je propala.

Portugalci su poveli u 68. minuti. Strijelac je bio Fabio Vieira, koji je ušao u 16-erac i dobio asistenciju Carvalha, a to dodavanje iskoristio je zabivši za prednost hrvatskih protivnika.

Hrvatsko otvaranje i potraga za izjednačenjem

Nakon gola, Hrvatska je krenula prema naprijed. Otvaralo se nekoliko situacija iz kojih se moglo razviti nešto opasno za Portugal, ali nažalost, svaki put nedostajao je konkretni potez koji bi protivničku momčad stavio na ozbiljno iskušenje.

Hrvatska na kraju nije uspjela doći do boda i u svom desetom susretu na Europskom prvenstvu ponovno nismo stigli do pobjede.

No osim rezultata i poraza izbornika Bišćana zabrinule su ozljede Majera, Mora i Franjića. Pitanje je koliko su ozljede ozbiljne i hoće li Bišćan moći računati na njih trojicu u preostale dvije utakmice u skupini. Njihov izostanak bio bi za mini Vatrene ogroman hendikep.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI