BIVŠA KOŠARKAŠKA ZVIJEZDA OSTAJE U RUSKOM ZATVORU! Ovim potezom će Putin jako iživcirati Amerikance!

Foto: Screenshot/Twitter

Usred zategnutih odnosa Rusije s velikim brojem zemalja u ostatku međunarodne zajednice, nastavlja se teška priča u kojoj su Rusi na jednoj, a Amerikanci na drugoj strani.

Sve se vrti oko Brittney Griner, američke sportske zvijezde, koja je svoju košarkašku karijeru gradila u Rusiji, a ondje je zadržana i završila je iza rešetaka pod optužbom da je u njezinoj prtljazi u zračnoj luci u Moskvi bilo pronađeno i zapakirano ulje hašiša, što ju je uvelo u ozbiljne probleme u zemlji pod režimom Vladimira Putina.

Griner je zbog toga završila na sudu, kažnjena je s devet godina zatvora, a nakon što se sa svojom pravnom ekipom na to žalila, na višoj instanci došlo je do potvrde presude zbog pronađenih opojnih sredstava.

ABC News je objavio kako se 32-godišnja američka sportska zvijezda, dvostruka olimpijska pobjednica u dresu SAD-a, nadala da će odluka biti drugačija zbog toga što nisu bile uvažene sve činjenice dok je trajao postupak okončan prvom presudom, ali ispalo je drugačije.

Mnogi na to gledaju kao na pokazivanje mišića iza kojeg stoji Putinov režim, a reakcije u kojima je u prvom planu optužba za nepravedni postupak ponajprije dolaze iz SAD-a, što je i službena reakcija američkih vlast.Američki predsjednik Joe Biden zahtjeva da se Griner smjesta pusti. Jake Sullivan, savjetnik za nacionalnu sigurnost u Bidenovoj administraciji priopćio je javnosti kako “smo svjesni činjenice da Rusija protiv nepravedno drži Brittney Griner bez slobode, pod uvjetima koji se ne mogu tolerirati nakon što je danas morala proći još jedan sudski postupak koji je farsa”.

Ranije se doznalo da se u slučaj Brittney Griner uključila i diplomacija, s razgovorima o mogućoj razmjeni zatvorenika s Rusijom, u kojoj bi se otvorila mogućnost za povratak u SAD. No, to se za sada nije ostvarilo, ali pokušaji za vraćanje kući ići će dalje, istaknuo je savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI