BIVŠI HRVATSKI REPREZENTATIVAC VRATIO SE U ZAGREB: Niko Kranjčar dobio funkciju u HNS-u!

Foto: HNS-CFF.hr

"Lijepo je biti ovdje, dobro se osjećam. Oporavak od ozljede teče po planu. Moje su uspomene na mlađe hrvatske kategorije divne, osvojio sam broncu s reprezentacijom U-16 2001. godine i naravno da sam se odazvao pozivu HNS-a", kazao je Niko.

Hrvatska će od 3. do 19. svibnja ugostiti najbolje selekcije Europe do 17 godina starosti. Mladu reprezentaciju Hrvatske vodit će izbornik Dario Bašić, koji naglašava kako je sportski dio priprema morao biti specifičan s obzirom na izostanak nastupa u kvalifikacijama.

“Sudjelujemo na raznim turnirima, a završne pripreme kreću u travnju. Svima nama koji radimo s mlađim kategorijama cilj je isprofilirati nekolicinu pravih igrača te im omogućiti pravilni razvoj, a rezultate ćemo vidjeti za nekoliko godina. Imamo ovog tjedna i utakmice s Ukrajinom kako bismo dobili završnu sliku o kadru za Europsko prvenstvo, s obzirom da je kostur momčadi već poznat”, rekao je Bašić.

“Na Europskom prvenstvu želimo odigrati tri kvalitetne utakmice u skupini te potom izboriti drugi krug, a tada mogu presuditi brojni čimbenici te je sve moguće. Trenutačno su u Europi najsnažniji Englezi, Portugalci, Francuzi, Španjolci i Nijemci. Možda su ove godine Englezi stepenicu više od ostalih”, napominnje Bašić.

Susreti Europskog prvenstva igrat će se u Rijeci, Kostreni, Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama te Varaždinu, a turnir je Hrvatskoj već osigurao deset tisuća noćenja službenih osoba. Eurosport će prenositi najmanje 15 utakmica, a uz svaki će se susret Hrvatska moći predstaviti kroz 30 sekundi promotivnog spota. Ždrijeb skupina na rasporedu je 3. travnja u Zagrebu, utakmica otvaranja – u kojoj će nastupiti Hrvatska – bit će na riječkoj Rujevici, a finale u Varaždinu.

“Pripreme su u tijeku već dvije godine, velik organizacijski tim radi na projektu. Cilj je promovirati sport među mladima i sportsku kulturu navijanja te promovirati Hrvatsku kao turističku destinaciju. Podrška gradova i države je dobra, vlasti vide mnogo toga dobroga u tom natjecanju. Uključit ćemo i škole te vjerujem da ćemo ispuniti interne i Uefine ciljeve po pitanju gledanosti. Imamo podršku i državnog ureda za sport pod vodstvom Janice Kostelić”, izjavio je glasnogovornik HNS-a, Tomislav Pacak.



Nogometni ambasador natjecanja bit će Niko Kranjčar, bivši reprezentativac s 81 nastupom za Hrvatsku i 16 postignutih pogodaka.

“Lijepo je biti ovdje, dobro se osjećam. Oporavak od ozljede teče po planu. Moje su uspomene na mlađe hrvatske kategorije divne, osvojio sam broncu s reprezentacijom U-16 2001. godine i naravno da sam se odazvao pozivu HNS-a. Prelijepo je bilo igrati u mlađim kategorijama i velika mi je čast i zadovoljstvo biti nogometni ambasador ovog natjecanja. Zadaća mi je promotivna, a sve radim u dogovoru sa svojim klubom kako bih bio spreman za nastupe u idućoj sezoni”, najavio je Niko Kranjčar.

“Izrazito nam je drago da je Kranjčar pristao biti ambasador, on nam je bio prvi, idealan izbor s obzirom da je osvojio europsku broncu s reprezentacijom U-16, da je seniorski reprezentativac s puno nastupa i golova za Hrvatsku te da je još uvijek aktivan igrač. Sreća u nesreći jest da zbog ozljede ima vremena za ambasadorsku ulogu, a želimo mu brz oporavak”, veli Pacak.

Glazbena ambasadorica Europskog prvenstva bit će Eni Jurišić, autorica himne natjecanja pod nazivom “Kao jedno”. “Radujem se ovakvoj prilici. Volim nogomet, najradije sjednem s prijateljima i pogledam utakmicu. Pjesma će se moći čuti već ovog tjedna”, najavila je Jurišić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI