BIVŠI NOGOMETAŠ I DIREKTOR RIJEKE OŠTRO KRITIZIRAO HNS: ‘Vrh Saveza mora otići, a suci namještaju utakmice’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim što smatra kako vrhuška HNS-a mora podnijeti ostavke, ukazao je i na namještanja koja se događaju i na nižim razinama nogometnih natjecanja u hrvatskoj ligi.

Bivši nogometaš Rijeke i nekadašnji direktor kluba, Marinko Koljanin, komentirao je aktualno stanje u hrvatskom nogometu i aferu oko suđenja koja se podigla nakon utakmice Dinama i Cibalije, kao i zahtjev Mosta koji je tražio od vrha HNS-a da podnese ostavku.

”U HNS-u je stalno bilo ljudi s kaznenim prijavama i to se toleriralo. Politika je 20 godina postavljala ljude poput bivšeg predsjendika Vlatka Markovića”, kazao je Koljanin. Također, zalaže se za to da moraju dati ostavke. ”Mora se dati do znanja onima koji su u nogometnom savezu da odu. Tko to njima može reći da odu? Oni moraju sami otići”, izjavio je Koljanin za N1.

Ističe kako nije normalno da uopće imamo suce u Izvršnom odboru. ”Nevažno je treba li Šuker otići. Mamić je otišao da bi ostao. Tko da to provede i da kaže – reset? Ima i druga priča koju nitko ne spominje, a to je kako suci mogu biti u Izvršnom odboru. U uređenim državama nema sudaca u Izvršnom odboru. To je kao da imamo suce u izvršnoj vlasti”, rekao je Koljanin.

Osim što smatra kako vrhuška HNS-a mora podnijeti ostavke, ukazao je i na namještanja koja se događaju i na nižim razinama nogometnih natjecanja u hrvatskoj ligi.

”Moram reći da u 3., 4. i 5. ligi imamo dogovaranje i namještanja u režiji sudaca. Moj prijedlog je suce treba potpuno maknuti iz nogometnog dijela tako da ne mogu sudjelovati u odlučivanju. Oni se moraju baviti smao svojim poslom”, kaže Koljanin.



Sporni jedanaesterac koji je dosuđen Dinamu u zadnjim minutama utakmice za pobjedu, nije htio komentirati. ”Svi su rekli da je to nepostojeće. Nitko nikome ne vjeruje. Netko kaže da je sudac pogriješio, ok pogriješio je, ali zna se sve unaprijed – tko će kome i kada suditi”, izjavio je Koljanin.

Na koncu ističe kako ne vidi “kojim bi čudom Rijeka uopće mogla izgubiti prvenstvo”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI