BIVŠI UFC PRVAK ZAPREPASTIO SVIJET: U zamjenu za manju kaznu ‘drukao’ prijatelje

Screenshot

Američka antidopinška agencija (USADA) objavila je da je bivšem UFC-ovom prvaku u teškoj kategoriji kazna smanjena za 10 mjeseci. Sa skraćenom kaznom 42-godišnji Brazilac može se vratiti već u travnju.

“Vai Cavalo” je bio pozitivan na steroid trenbolon u travnju 2018. uoči borbe s Oleksijem Oleinikom u Moskvi i suspendiran je na 2 godine.

Iako je tvrdio da se radi o nesporazumu, kazna je ostala i počela je teći kasnije prvo zbog njegove obavijesti o umirovljenju, a zatim zbog nekih drugih problema kod testiranja.

Razlog zbog kojeg mu je suspenzija skraćena je taj što je agenciji prokazao kolege borce koji koriste nedozvoljena sredstva.

Werdum je u listopadu 2018. izjavio da mu je USADA nudila smanjenje kazne ako oda kolege za koje zna da koriste doping, ali je rekao da je ponudu odbio jer to ide protiv njegovih principa.



To se očito promijenilo, a nije poznato što je bivši prvak otkrio antidopinškoj agenciji da mu je kazna smanjena za 10 mjeseci.

“USADA je danas objavila da je Fabriciju Werdumu iz Redondo Beacha u Kaliforniji odobreno smanjenje kazne od 10 mjeseci na 2-godišnju suspenziju koja je počela u svibnju 2018., ali se oduljila zbog perioda u kojem nije bio dostupan za testiranje i najavljenog umirovljenja. Nakon što se vratio i s ovim skraćenjem kazne njegova suspenzija ističe 1. travnja 2020.”

“Werdum je dobio smanjenje suspenzije zbog pružanja značajne pomoći. Po pravilima koja se primjenjuju, suspendirani sportaš koji pruži informacije koje odvedu do otkrivanja novog prekršaja, ispunjava uvjete za smanjenje sankcija”, objavila je USADA, prenosi Cro Ring.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI