BIVŠI VATRENI RASTURIO DINAMO: ‘Nećemo se lagati, Modri su katastrofa, a Rijeka će osvojiti prvenstvo samo ako ne bude ‘igrica”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

"Nemojmo se lagati i muljati kada svi sve znamo. Dinamo igra ovoga vikenda protiv Lokomotive i ta utakmica se ne treba ni igrati, jer svi znamo da će Dinamo dobiti tu utakmicu", kazao je bivši reprezentativac.

Bivši hrvatski reprezentativci, Boško Balaban i Jurica Vranješ, zajedno su upisali preko 50 nastupa u dresu nacionalne vrste. Balaban je ponikao u Rijeci, a Vranješ je karijeru završio u riječkim ‘bijelima’. Obojica su bili na derbiju, ali zbog poslovnih razloga. Naime, obojica su po završetku karijere krenula u menadžerske vode, a na derbiju je navnodno bilo dosta europskih skauta.

“Uvijek ima interesa za hrvatskim igračima, ali još uvijek je to daleko od nekih konkretnijih stvari. Stvari će se intezivirati tek kada se počnu bližiti ljetni mjeseci. Za sada se nitko ne želi izlagati nekim medijskim špekulacijama”, izjavio je Balaban za Novi list.

Vranješ je bio nešto konkretniji.

“Bilo je na derbiju dosta skauta, ali ako ćemo iskreno govoriti, ni u »Dinamu«, ni u »Rijeci« nema igrača za ozbiljne lige. Izuzetak je Alexander Gorgon, koji je, dok je imao snage, radio razliku. Vidi se da je igrao ozbiljnu ligu i ako »Rijeka« osvoji prvenstvo, on će biti igrač odluke. Moram čestitati »Rijeci« što je uspjela dovesti tako ozbiljnog igrača”, kazao je bivši reprezentativac Vranješ.

Ipak Vranješ je istaknuo kako ga derbi nije oduševio. “Prvih 15 minuta bilo je super, a nakon toga uslijedilo je loše izdanje jednih i drugih. Iskreno, ovo je bilo ispod onoga što se očekivalo od dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Rijeka je još donekle bila OK, godinama nije bila ovako visoko i tek se navikava na tu ulogu, a Dinamo je blago rečeno – katastrofa. Dinamo se izvukao na udarac Soudanija, a ostalo je smiješno. Onako kako izgleda Sammir to nema veze s ozbiljnim nogometom. Žao mi je što Rijeka kod vodstva 1:0 nije napravila odlučujući korak, dotukla Dinamo i riješila prvenstvo.”, kazao je Vrajneš.



Balabanu je derbi bio zanimljiv. “Zanimljiva utakmica s dosta grešaka kao što to nerijetko biva u derbijima. Rijeka je bila bolja, imala više šansi, ali ih nije iskoristila. Na kraju je utakmica pala u ritmu, a Dinamo se uspio vratiti pogotkom Soudanija. Rijeka je pokazala zrelost i karakter, držala je igru u svojim rukama”, objašnjava Balaban za Novi list, pa nastavlja s kritikom na račun Dinama.

Photo: Patrik Macek/Vecernji list
Photo: Patrik Macek/Vecernji list

Vranješ tvrdi, ako ne bude nekih ‘igrica’, to jest, ako će sve biti pošteno, da će Rijeka osvojiti. “Zadnje kolo igra se u Zagrebu i svi znamo neke stvari. Nemamo se tu što lagati. Ako bude nekih igrica, na koje smo navikli, bit će do kraja knap. Ako sve bude pošteno, Rijeka će biti prvak! Ne vidim kako se Dinamo može dignuti iz ovog stanja. Doveli su igrače koji su praktički istrošeni. Sammir više nije gladan uspjeha, uzeo je veliki novac u Kini i svi vide da ima pet, šest kilograma viška. Pivarić je lijevi bek reprezentacije, a ne radi razliku u HNL-u”, objašnjava Vranješ.

“Najavljuju napad na Ligu prvaka, a ne znam s čime! Što se kaže, ako Rijeka ne bude ove godine prvak, neće nikada. Ponavljam, ako bude sve OK, ako ne bude nekih igrica, ne vidim gdje Rijeka može kiksati”, naglasio je Vranješ, prenosi Novi list.

Jurica smatra da ni prvi pratitelji vodećeg dvojca, Hajduk i Osijek, ne mogu jnaštetiti Dinamu.

“Ne mogu, ali mogu Rijeci! Nemojmo se lagati i muljati kada svi sve znamo. Dinamo igra ovoga vikenda protiv Lokomotive i ta utakmica se ne treba ni igrati, jer svi znamo da će Dinamo dobiti tu utakmicu. Lokomotiva se u posljednjim utakmica digla i u normalnim okolnostima to bi trebala biti ‘li-la’ utakmica, a neće biti tako. Rijeka mora dobiti sve utakmice do posljednjeg kola ako želi biti prvak. Rijeka« jednostavno mora ići s najmanje četiri boda Dinamu u zadnjem kolu”, završio je Vranješ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI