BIZARAN INCIDENT NA NOGOMETNOM TERENU U PLITVICAMA: Navijač iz zolje ispalio vatrometnu raketu prema nogometašima

Foto: Pixabay/Ilustracija

Nevjerojatna snimka s utakmice u Plitvicama kruži društvenim mrežama na kojoj je, kako se čini, navijač iz zolje ispalio vatrometnu raketu prema terenu.

Riječ je o utakmici Prve županijske lige Ličko-senjske između NK Plitvice i NK Sokolac iz Brinja odigranoj u nedjelju koja je završila pobjedom gostiju 4-1. Autentičnost snimke potvrdio je za 24sata Vladimir Romić, tajnik županijskoga nogometnog saveza.

Romić je rekao: “Da, incident se dogodio. Pokrenuli smo disciplinski postupak protiv domaćina kao organizatora utakmice, tražimo izjave delegata, suca i predstavnika obaju klubova pa će disciplinski sudac odrediti kaznu”.

Također je poručio da “savez strogo osuđuje ovaj ispad”.

U ličko-senjskoj policiji potvrdili su da provode izvide na temelju snimke koja je objavljena.



Predsjednik NK Sokolac Ivica Perković nije bio na utakmici te tvrdi da u zapisniku nije naveden taj incident, pa ga nije ni mogao komentirati. Predsjednik NK Plitvice Milan Jakovljević inzistira da se to nije dogodilo.

Iznenađeni Jakovljević je ustvrdio:“Ma nije, nije to, to je nešto drugo. To je prije bilo, mislim. To je neka stara snimka”.

Zolja je lagani bacač raketa za uništavanje oklopnih vozila koji ispaljuje projektile promjera 64 milimetra, a može probiti 300 milimetara čvrstog čelika pri pravom kutu. Ako raketa ne pogodi metu unutar četiri do šest sekundi, sama eksplodira, što se dogodilo u ovom slučaju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI