BJELICA KAKVOG NISMO ČESTO VIDJELI! ‘Normabeli za spavanje mi nisu potrebni, sve sam rekao zbog boljitka kluba’

Foto: Vlado Kos/Cropix

Osijek je uvjerljivim porazom na Maksimiru izgubili su sve šanse za naslov prvaka dva kola prije kraja. No ono što je u posljednje vrijeme najviše punilo stupce i zaokupilo nogometnu javnost ne samo u Slavoniji je sukob i prozivke Bjelice s jedne i uprave kluba s druge strane.

Trener je najprije javno prozvao ljude koji vode klub, a potom su vlasnici kluba stali na stranu prozvanih čelnika. Naravno da se postavlja pitanje o daljnjoj sudbini Nenada Bjelica na klupo bijelo-plavih.

“Imam ugovor s Osijekom još godinu dana. To je prva opcija za mene. Ne znam što će se dogoditi. Ali dogodilo mi se prošle godine, ove godine, ne bih volio da mi se dogodi još jednom. Zna se uvjet ostanka, već sam rekao, nemojte da se ponavljam cijelo vrijeme. Ja sam prije 15, 16 dana pričao s predsjednikom, rekao mu što mislim i kako mislim. Od tada ne trebaju mi više normabeli da zaspem, probudim se bez glavobolje ujutro, mirna mi je duša i srce. Sve što sam rekao je za boljitak ovog kluba, a kako će to vlasnici interpretirati, to je na njima”, kazao je Bjelica čija se sudbina mora znati vrlo brzo jer pripreme za novu sezonu počinju već sredinom idućeg mjeseca.

“Stvarno mogu samo iskazati sve pohvale, ne samo za ovaj tjedan, nego općenito kako ovi dečki rade u ovih 20 mjeseci otkad sam tu i stvarno je bilo u ovom periodu jako lijepo biti njihov trener.”

Posljednja dva kola Nenad Bjelica iskoristit će kako bi dao priliku igračima koji su manje igrali. Prva na redu je Lokomotiva koja gostuje u nedjelju od 17 sati u Gradskom vrtu u sklopu 35. kola HNL-a.  “Od utorka radimo na utakmici. Svi osim Čeberka, Jugovića, Leovca i Nejašmića su na raspolaganju. Dobro smo radili, imali dobru atmosferu, iako to uvijek kažemo, stvarno je bilo tako. Nadam se pobjedi u nedjelju”, ističe Bjelica.



Potom su Bjelicu upitali o motivaciji njega i igrača obzirom da su ispali iz utrke za oba trofeja. Europa je osigurana odavno.

“Motivacija je taj osjećaj da dobiješ utakmicu. Imamo niz od tri utakmice bez pobjede. Želimo pokazati da možemo puno bolje. Vjerujem da ćemo to napraviti u nedjelju. Prošle sezone smo tri kola pred kraj ostali bez šansi za naslov pa pobijedili sve tri”,  kazao je Bjelica.

Samo jedan osvojeni bod u sljedeće tri utakmice rasplinuo je šampionske snove. Je li uzrok posrtaja u završnici umor momčadi, pitali su novinari Bjelicu.

“Ne bih ja rekao umor momčadi. Ja bih više rekao umor trenera, nego momčadi. Jer momčad je ogledalo trenera, tako da mislim da je to razlog.”

Dat ću priliku igračima koji su manje igrali, a koji su zaslužili. Idemo maksimalno ozbiljno. Prošle sezone smo samo u zadnjem kolu dali priliku mladim igračima jer nam je nedostajalo 18 igrača. Imamo 25 igrača, moram ispoštovati svoje profesionalce koji jako dobro rade. Bilo je jako lijepo biti njihov trener. Mogu ih samo pohvaliti otkad sam tu”, kazao je još Bjelica.

Osvrnuo se Bjelica i na Lokomotivu za čiju talentiranu mladost ima puno pohvala.

“Lokomotiva je imala prošlu sezonu u kojoj se do kraja borila za opstanak kada se puno mladih igrača profilirali i koji ove sezone igraju na visokoj razini. To su igrači poput Kačavende, Stojkovića, Soldo i ostali mladi igrači koje imaju. Tu su i odlični vratar Nevistić, pa Kulenović koji je odličan napadač. Oni su kvalitetna mlada momčad koja cijelu sezonu igra bez pritiska i onda u svakoj utakmici može pokazati svoju kvalitetu. Želja je uvijek važna, uz volju je najveća snaga koja te pokreće i siguran sam da će naša želja i volja biti veća i viša nego njihova i da ćemo doći do nova tri boda”.

Koji je glavni razlog novog osječkog podbačaja u borbi za naslov. Ozljede, pogreške, promjene, nedovoljna kvaliteta?

“Prije svega, mi smo ostvarili cilj ulaskom u Europu. Naša želja je bila borba za titulu, to nismo uspjeli ostvariti. Rekao sam poslije poraza od Dinama da je bilo malo više želje bio bi i rezultat bolji. Još uvijek ova sezona ostaje kao druga najbolja u povijesti. Koliko god se željelo obezvrijediti sve što smo ostvarili, statistika govori drugo. Fali nam bod da izjednačimo taj najbolji rezultat, nadam se da ćemo pobijediti sljedeće dvije utakmice. Ponosan sam i zadovoljan. Jako puno toga utječe na konačan plasman i konačan rezultat. Ako vidite tablicu, imamo samo četiri remija više od Dinama i dva više od Hajduka. Koliko su to sve detalji. Ona izbijena lopta s linije protiv Lokomotive u zadnjoj minuti, nedosuđeni penal protiv Gorice, promašeni penali protiv Hajduka, to su detalji. Imamo isti broj poraza, samo je razlika u pobjedama, a to je jedan gol u pitanju. Za tu dozu sreće treba jako željeti i onda se možda to ostvari u nekom najboljem slučaju. Ove dvije ekipe koje su ispred nas su zasluženo i čestitam im na tome. Nadam se da ćemo sljedeću sezone biti konkurentniji i da ćemo ostvariti želju. Ciljevi su ostvareno. pa mi smo prije sedam osam kola izborili Europu”,  zaključio je Bjelica.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI