BJELICA KAO NIKADA NAHVALIO MODRIĆA: Ljute ga napisi da su Španjolci favoriti protiv Vatrenih!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Nenad Bjelica, bivši ‘Vatreni’ te sadašnji trener Osijeka uz pripremu svoje ekipe pomno prati Europsko prvenstvo. Na pripremama mu nedostaju dvojica igrača zbog reprezentativnih obveza, a to su Laszlo Kleinheisler koji nastupa za Mađarsku te Mile Škorić, hrvatski reprezentativac.

Uz njih dvojicu, trenirao je još 12 igrača koji su sada na Euru igrali za neku reprezentaciju. Među njima su igrači koje je vodio u Dinamu, a šestoricu ih poznaje iz dana kada je vodio Lech iz Poznana.

“Posebno sam ponosan kada te dečke vidim na terenu. Neki su bili u reprezentaciji kada sam ih ja trenirao, neke sam čak upoznao s prvoligaškim nogometom i sretan sam, naravno, kada vidim do kuda su dogurali” izjavio je Nenad Bjelica.

Pošto je bivši reprezentativac, sigurno je bio sretan nakon prolaska Hrvatske međi 16 najboljih ekipa turnira.

“Ponovilo se da je Hrvatska najbolja kada je najteže. Najbolje igramo kada nam voda dođe do grla, a tada pokažemo pravo lice. Ovakvu Hrvatsku trebamo očekivati u svakoj utakmici.”



Bjelica također piše kolumne vezane za Europsko prvenstvo za Glas Slavonije. Više puta u svojim kolumnama pisao je kako Hrvatska treba startati s Brunom Petkovićem u špici te s Nikolom Vlašićem iza njega ili kraj njega.

‘Ne vidim zašto su favoriti’

“Činjenice su da smo najbolje utakmice kvalifikacija odigrali s njima dvojicom u prvom sastavu. Ne znam zašto izbornik na njih nije računao prve dvije utakmice, ali s njima smo puno opasniji za protivnika. Također, s njima i drugi igrači postaju opasniji. Ante Rebić nije rješenje za špicu.

 

Hrvatska u ponedjeljak igra utakmicu osmine finala protiv Španjolske, bit će to vrlo teška utakmica, a evo što Bjelica misli o utakmici:

“Ono što su bile negativne kritike prema našima, to je ‘med i mlijeko’ u odnosu na kritike prema Španjolcima u tamošnjim medijima. Imaju dobru ekipu, malo mlađu, što znači da je na neki način neiskusnija, a to može biti naša prednost. Nema velike razlike, i mislim da su šanse ‘fifti- fifti’ bez obzira na to što imaju posjed lopte. Bez obzira na sve, mislim da ćemo biti kompetitivni, da ćemo im se suprotstaviti. Svi ih vide kao lagane favorite, ali ja ne vidim zašto” a uz to je nadodao komentar o situaciji u kojoj se nalazi Dani Olmo:

“Sretan sam svaki put kad vidim Olma u igri, bit će vrlo emotivno za njega. Želim mu svu sreću svijeta, ali nadam se da ćemo u ovoj utakmici mi biti bolji i pobijediti.”

Tko umjesto Lovrena?

 

Težak udarac za hrvatsku reprezentaciju zasigurno je izostanak jednog od najiskusnijih igrača u ekipi, Dejana Lovrena. Umjesto njega se spominju razne kombinacije, poput kombinacije da čak Joško Gvardiol započne na stoperu,a Bradarić na lijevom beku. Ipak, realnija situacija je da će umjesto Dejana igrati ili Duje Ćaleta-Car ili Mile Škorić.

“Tu odluku treba prepustiti izborniku, on zna tko je u kakvoj formi, kako se osjeća i trenira. Mislim da Ćaleta-Car to može kvalitetno odraditi, kao što mogu i Škorić i Gvardiol. Tko god bio, treba vjerovati u njega. Na primjeru Juranovića možemo vidjeti kako igrač reagira kada se vjeruje u njega. Zašto tako ne bi mogli reagirati i spomenuta trojica?”

Naravno, protiv Španjolske najviše ćemo se uzdati u kapetana, Modrića. Bjelica je zapanjen kapetanovom igrom s tako puno godina za profesionalnog nogometaša.

“Fascinantno je da u tim godinama igra tako dobro, ali to sve govori o njegovom karakteru i ljubavi prema reprezentaciji. Puno se troši u Realu koji uvijek igra za neku titulu, ali u reprezentaciji je uvijek na nivou. Malo je takvih. Ne treba umanjiti zasluge i ostalih starijih igrača poput Perišića, Lovrena, Vide, ali i Livakovića. Vidjelo se kako su komunicirali između sebe stoga su tako dobro i odigrali” kazao je Bjelica za Sportske novosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI