BJELICA NA STARTU PRIPREMA: ‘Prodaja Bočkaja odlična je stvar, jednog smo igrali jako oživjeli i podigli’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Proljetni dio sezone u kojem su Bijelo-plavi u utrci za dva trofeja počeo je prozivkom u Gradskom vrtu uoči četiri tjedna tijekom kojih će Nenad Bjelica i njegov stožer pripremati momčad za sve izazove koji ih očekuju na travnjaku i pored njega.

Poznato je da je Osijek prije Božića ostao bez Petra Bočkaja kojeg su prodali Dinamu, izravnom konkurentu za prvo mjesto.

“Ovo što se dogodilo, dogodilo se iznenada. U godinu i pol dana nismo imali nijedan upit za Bočkaja. I onda, 23. 12. popodne nazvao me njegov agent i u roku od dva, tri smo ispregovarali transfer. Ja preko agenta, a on s Dinamovom stranom i dogovorili smo sumu. Došlo je iznenada ponuda koja nas zadovoljava, a i njih. Pero je po ugovoru imao pravo na 30 posto odštete, ali se odrekao te svote. Agentska provizija je prilikom transfera 10 posto, njegov menadžer nije ni to uzeo. Nama je tako u ovom transferu ostala cijela suma. Nezgodno je što je objava transfera pala na Badnjak, to je bila želja Dinama. Vrijednost Badnjaka treba biti puno veća od toga za koji je klub potpisao Bočkaj. Zahvaljujem se još jednom Peri Bočkaju na svemu što je dao za Osijek. On je u Osijeku dosegao limit i nismo mogli od njega dobiti više, a s obzirom na to da je ulazio u zadnju godinu ugovora bio je to perfektan moment da ga se unovči i to smo napravili. Neka svatko to interpretira kako želi, ali vrijeme sve pokaže.” kazao je senazionalnom transferz

“Pripreme su krenule, nekoliko igrača danas nije bilo na prvom treningu. dobili su dozvolu da se priključe dva, tri dana kasnije. Odradili smo dobar trening, danas navečer ćemo još jedan” kazao je Bjelica.

Potom se osvrnuo na mogući izgled momčadi u proljetnom dijelu prvenstva.“Tražimo lijevog beka, krilo i napadača. To ne znači da neće doći i vezni ili obrambeni igrač. Tek je počeo prijelazni rok, gledamo puno igrača. Međutim, nije lako dovesti kapitalca u Osijek. Gledamo kapitalce, ali i mlade igrače koji nam mogu za pola godine ili godinu biti važni. Za ove tri pozicije tražimo bar dva kapitalca, ali kako sam rekao, nije lako namamiti takve igrače u naš klub. Čak ni novac nije tu problem. Recimo, nađeš igrača u Danskoj, pa dok on sazna gdje je Osijek, raspita se o klubu i gradu, prođe 15 dana. Drugi razlog zbog kojeg je jako teško pojačati ovu momčad je to što mi već imamo jaku momčad. Momci koji su tu su u ovih godinu dana odličnim igrama i rezultatima zaslužili povjerenje. Što se tiče eventualnih odlaznih transfera, imamo upita za naše igrače. Mogući su odlasci, ali ne stožernih igrača”, napominje Bjelica.

“Mi smo poslali ponudu Kristijanu Lovriću i njegovom klubu, njihova su potraživanja bila veća nego što im mi možemo ponuditi. Dinamu smo poslali ponudu za Darija Špikića, no naišli smo na odbijenicu.

Bjelica je zato napomenuo da će Osijek pojačati igrač koji briljira na posudbi iz Hajduka: “Darko Nejašmić je najbolji zadnji vezni lige. Vrlo karakteran dečko koji će biti stožerni igrač seniorske reprezentacije Hrvatske.

Ubrzo ćemo aktivirati opciju njegovog ostanka, točnije pretvaranja posudbe u kupnju. To ćemo napraviti puno prije isteka roka koji imamo za to, a to je svibanj. Možda već za mjesec ili dva. Oživjeli smo mladog reprezentativca Hrvatske, koji prije dolaska kod nas pola godine nije igrao i sretni smo jako da je s nama.”

Bjelicu raduje još jedna činjenica, na teren i na pripreme s momčadi ide i Ante Erceg nakon višemjesečne stanke. Najprije će raditi po posebnom programu, zbog težine ozljede postepeno će ga se uvoditi u trening.

Za mjesec dana bi mogao biti u punom treningu. Počet će s treninzima u kojima nema kontakta i duela, u kojima može kontrolirati sve svoje pokrete, onda će trebati nekoliko tjedana da se oslobodi straha i vjerujem da će do početka ožujka biti u stanju pomoći momčadi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI